Φυλακές Λάρισας: Άγρια δολοφονία στον προαυλισμό

ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Λάρισας: Άγρια δολοφονία στον προαυλισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Φυλακές Λάρισας: Με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από κομμάτι λαμαρίνας, ο δράστης σκότωσε τον 31χρονο Βούλγαρο με αλλεπάλληλα χτυπήματα

16.05.2020 | 09:12

Φυλακές Λάρισας: Άγρια δολοφονία με αυτοσχέδιο μαχαίρι, φτιαγμένο από κομμάτι λαμαρίνας, ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια δεκάδων κρατουμένων των φυλακών Λάρισας, την ώρα που προαυλίζονταν, τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής. Ένας 23χρονος  Αφγανός, καταδικασμένος σε πολυετή ποινή κάθειρξης για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και υπόδικος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σκότωσε με το αυτοσχέδιο όπλο 31χρονο υπήκοο Βουλγαρίας. Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, που ξετυλίχθηκε αστραπιαία, χωρίς κανείς να προλάβει να κάνει το παραμικρό για να αποσοβηθεί, ήταν καταδικασμένος για ηθική αυτουργία σε εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι είχε προηγηθεί μεταξύ των δύο κρατουμένων και κατέληξε στην προμελετημένη δολοφονία με δράστη τον Αφγανό. Εδώ, ωστόσο, εγείρεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, που αφορά τους ελέγχους, που οφείλονται να διενεργούνται-παρά τα όποια προβλήματα  αντιμετωπίζουν οι σωφρονιστικοί-  για να αποσοβούνται παρόμοια αιματηρά περιστατικά.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Φυλακές Λάρισας: Σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων

Κι αυτό, γιατί σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει ότι ο δράστης έχει υποπέσει σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων, όπως η άσκηση σωματικής βίας κατά συγκρατούμενου, απείθεια σε εντολές σωφρονιστικού προσωπικού, κατοχή κινητού τηλεφώνου και απαγορευμένων ειδών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Με τέτοια γνωστή συμπεριφορά, θα έπρεπε να επιτηρείται ακόμη πιο στενά ώστε να μην είναι σε θέση να προξενήσει κακό σε συγκρατούμενούς του.

Με μαχαίρι από λαμαρίνα

Αυτός όμως, και κατασκεύασε και βγήκε στο προαύλιο με το αυτοσχέδιο μαχαίρι από λαμαρίνα και σκότωσε με πολλά χτυπήματα τον Βούλγαρο κρατούμενο. Πηγές του Υπουργείου έκαναν γνωστό ότι σε κάθε περίπτωση θα γίνει έρευνα για το πως ξετυλίχθηκαν τα γεγονότα και τι είχε συμβεί με τα προηγούμενα σοβαρά παραπτώματα του Αφγανού δράστη του εγκλήματος. Υπενθυμίζεται ότι σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται έρευνες σε σωφρονιστικά καταστήματα που στόχο έχουν τον αφοπλισμό κρατουμένων, οι οποίοι κατασκευάζουν αυτοσχέδια μαχαίρια και από σίδερα κρεββατιών.

Η πρόσφατη έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού

Τελευταία έρευνα έλαβε χώρα σε κελιά και κοινόχρηστους χώρους της Β και Δ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού. Κατά την  έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με τη συνδρομή της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με συνολικά 10,8 γραμμάρια πιθανής ναρκωτικής ουσίας και σύριγγα, 12 χάπια πιθανόν ψυχοφάρμακα, 4 αυτοσχέδια μαχαίρια, 3 αυτοσχέδια σουβλιά, 7 κινητά τηλέφωνα, 10 φορτιστές, 13 «hands free» και ζεύγος ακουστικών και 5 καλώδια usb.

Δείτε ακόμη

Νέα επέμβαση της ΕΛΑΣ για συνωστισμό στη Θεσσαλονίκη -Χαμός για ποτό take away
Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα
Επίθεση σε δημοσιογράφο στη Νέα Σμύρνη – Ρομά τον χτύπησαν στο πρόσωπο

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version