Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελεύθεροι Μακεδόνες: Η απάντηση στο εξώδικο
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι Μακεδόνες: Η απάντηση στο εξώδικο

Στις 21 Απριλίου δημοσιεύτηκε στο Alphafreepress ρεπορτάζ, με θέμα σοβαρό περιστατικό, που έλαβε χώρα, εν μέσω του εφιάλτη του κορονοϊού, σε Ιερό Ναό της Πιερίας, τη νύχτα της Ανάστασης. Περίπου είκοσι άτομα, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία, στο προαύλιο του Ναού, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία σχεδίαζαν να εισέλθουν […]

Στις 21 Απριλίου δημοσιεύτηκε στο Alphafreepress ρεπορτάζ, με θέμα σοβαρό περιστατικό, που έλαβε χώρα, εν μέσω του εφιάλτη του κορονοϊού, σε Ιερό Ναό της Πιερίας, τη νύχτα της Ανάστασης. Περίπου είκοσι άτομα, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία, στο προαύλιο του Ναού, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία σχεδίαζαν να εισέλθουν βίαια στην εκκλησία το βράδυ της Ανάστασης.

Η Αστυνομία, καθώς είχαν εκδοθεί σαφείς απαγορεύσεις για συγκεντρώσεις ατόμων στους Ναούς λόγω κορονοϊού, επενέβη και αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν 7 άτομα και να ταυτοποιηθούν άλλα τέσσερα. Το επίσης σοβαρό στοιχείο, που προκαλούσε εύλογα το ενδιαφέρον της Κοινής Γνώμης, η πλειοψηφία της οποίας πειθαρχούσε στους κανόνες για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας κατ επιταγή των επιστημόνων, ήταν ότι η Αστυνομία ανακάλυψε κρυμμένους στον περιβάλλοντα χώρο,  έντεκα αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (βόμβες μολότοφ), 50 κροτίδες και έναν λοστό.

Εύλογο ήταν, για το καθήκον της ενημέρωσης της Κοινής Γνώμης, να ερευνηθεί δημοσιογραφικά το ζήτημα, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις κάποιων γεγονότων, που αφορούσαν την απαγόρευση των λειτουργιών τις ημέρες του Πάσχα.

Στο ρεπορτάζ, ο συνεργάτης του Alpahfreepress και υπεύθυνος για το θέμα, ως αστυνομικός συντάκτης, Πέτρος Καρσιώτης, θέλοντας να εξηγήσει πως η Αστυνομία ταυτοποίησε τόσο γρήγορα τέσσερα άτομα-εκτός των πέντε που συνελήφθησαν επί τόπου- ανέφερε ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης, «γνώριζαν αρκετούς από τους συμμετέχοντες, καθώς είχαν προσαχθεί και παλαιότερα για συμμετοχή σε επεισόδια».

Συγκεκριμένα, η περικοπή, είχε ως εξής:

«Πολλοί από αυτούς, που βρέθηκαν στο Ναό, στο πλαίσιο της δράσης της οργάνωσης “Ελεύθεροι Μακεδόνες”, είχαν πρωτοστατήσει σε επεισόδια κατά της υπογραφής της συμφωνίας των Πρεσπών». Ήταν η μία και μοναδική αναφορά, δείγμα ότι δεν υπήρξε καμία προκατάληψη, στην επωνυμία «Ελεύθεροι Μακεδόνες», ούτε να αποδοθεί σε αυτήν η  κατοχή των μολότοφ και των υπολοίπων. Σε καμία περίπτωση.

Στο ρεπορτάζ δεν αναγράφεται τίποτε για «Ελεύθερους Μακεδόνες Κατερίνης», ούτε πολύ περισσότερο ότι οι μετέχοντες της συγκεντρώσεως ήταν μέλη της ως άνω οργάνωσης. Δεν αναγράφεται καν η πόλη και ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός που συνέβησαν όλα αυτά. Ακριβώς για να μη δημιουργηθούν παρανοήσεις.

Η λέξη «οργάνωση»,  από εμάς παρατίθεται με την οργανωτική έννοιά της και τίποτε περισσότερο. («Ένωση Φυσικών Προσώπων” την αποκαλούν οι ιδρυτές της. Επίσης η φράση “στο πλαίσιο της δράσης των ‘Ελεύθερων Μακεδόνων’ δεν εννοεί καν ότι οι συγκεκριμένοι, που εμπλέκονται στο συμβάν της Αναστάσεως και στα επεισόδια για το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας, ήταν οπωσδήποτε μέλη των «Ελεύθερων Μακεδόνων Κατερίνης». Ο προσδιορισμός «Κατερίνης» δεν υπάρχει πουθενά.  Με κανέναν τρόπο δεν συνάγεται αυτό.

Τίθεται το ερώτημα:

Γιατί, π’ως ξέρουν οι ιδρυτές ότι κάποιοι από αυτούς, που διέφυγαν ή προσήχθησαν, δεν θα μπορούσαν να έχουν παρεισφρύσει παλαιότερα, σε ειρηνική διαμαρτυρία της Ένωσης και να έχουν προσαχθεί;

Πως μπορούν να το γνωρίζουν αυτό οι υπογράφοντες το εξώδικο;

Όλα αυτά, έρχονται ως απάντηση της εξώδικης διαμαρτυρίας “της Ένωσης Φυσικών Προσώπων με επωνυμία ‘Ελεύθεροι Μακεδόνες’ που εδρεύει στην Κατερίνη. Με το εξώδικο, διαμαρτύρονται και ζητούν από την εταιρία και τον συντάκτη να προβούν σε άμεση ανάκληση του επίμαχου ψευδούς και συκοφαντικού δημοσιεύματος και την δημοσίευση διορθωτικής τοποθέτησης περί του συμβάντος».

Το Alphafreepress, δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να επιμείνει και να μην ικανοποιήσει την επιθυμία των αποστολέων του εξώδικου, αν αυτό έθιξε τους ίδιους κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις ούτε της εταιρίας ούτε του υπεύθυνου συντάκτη που φέρει ακέραιη την ευθύνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις