Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μπακογιάννης – πλατεία Ομονοίας: Η “συγγνώμη” για τα εγκαίνια
Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Μπακογιάννης – πλατεία Ομονοίας: Η “συγγνώμη” για τα εγκαίνια

Μπακογιάννης - πλατεία Ομονοίας: Με video που ανήρτησε στο Facebook o Κώστας Μπακογιάννης παραδέχεται ότι έκανε λάθος στο πώς χειρίστηκε το «άνοιγμα» της ανακαινισμένης πλατείας Ομονοίας.

Μπακογιάννης – πλατεία Ομονοίας: Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναγνώρισε το λάθος που έγινε με τον συνωστισμό στην Ομόνοια, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων στην πλατεία. “Τα άκουσα κανονικά. Και όταν τα ακούς, δεν κρύβεσαι, συζητάς και παραδέχεσαι το λάθος”, έγραψε στο facebook και ανάρτησε σχετικό βίντεο με την απολογία του. Παράλληλα, ο Κώστας Μπακογιάννης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 όπου μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως “σύμβολο ασιοδοξίας” τη νέα πλατεία Ομονοίας, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το βράδυ της Πέμπτης. Στη συνέχεια όμως ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε, σε ερώτηση που δέχτηκε, στην κριτική για συνωστισμό, λέγοντας ότι “εμείς την είχαμε από τον Μάρτιο έτοιμη την πλατεία αλλά δεν την ανοίγαμε λόγω κορονοϊού”.

Στους Αθηναίους το φαντασμαγορικό συντριβάνι – Μια πανέμορφη, αλλιώτικη Ομόνοια

“Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια, δεν απευθύναμε προσκλήσεις, δεν δημοσιοποιήσαμε καν την ώρα που θα λειτουργήσει το συντριβάνι” πρόσθεσε. Αναφερόμενος στην παρουσία του εκεί χωρίς μάσκα είπε, “εγώ ο ίδιος πήγα για μερικά λεπτά, για να ευχαριστήσω τους χορηγούς που δώσανε τα ζεστά τους λεφτά και να ‘ναι καλά οι άνθρωποι. Από εκεί και πέρα ήταν εκεί και η Ελληνική και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα η δημοτική αστυνομία είχε πάρει και τα μεγάφωνα και φώναζε στον κόσμο να κρατήσουν αποστάσεις”.

“Ήρθε ένας κόσμος παραπάνω από ότι το περιμέναμε. Ξέρετε, ακόμη και τώρα περνάει κόσμος από την πλατεία, σταματάει, βγάζει φωτογραφίες. Και δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι τον ελεύθερο χώρο, το δημόσιο χώρο. Εύχομαι να είναι τόπος ευχάριστου συνωστισμού στο μέλλον”. Πάντως, συμπλήρωσε στη συνέχεια, “αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και να μην διαφυλάσσουμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις