Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισαγγελέας Δόγκα – Τοπαλούδη: “Αδειάζει” τον πρόεδρο του ΔΣΑ ο Σοφός
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας Δόγκα – Τοπαλούδη: “Αδειάζει” τον πρόεδρο του ΔΣΑ ο Σοφός

Εισαγγελέας Δόγκα - Τοπαλούδη: "Στα δικαστήρια δεν κάνουμε εφόδους για να κάνουμε συστάσεις", λέει ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ Θέμης Σοφός για την παρέμβαση Βερβεσού.

Εισαγγελέας Δόγκα – Τοπαλούδη: Απολύτως αντίθετος με την πρωτοβουλία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Δημήτρη Βερβεσού, να ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Αριστοτελείας Δόγκα, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θέμης Σοφός. Μιλώντας στην εκπομπή “Εκτός Γραμμής” στον Alpha, ο κ. Σοφός είπε ότι η άποψη του κ. Βερβεσού ήταν προσωπική. “Αυτό ήταν η δήλωση του προέδρου και όχι θέση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, εκφράζω διαφορετική προσέγγιση, καθώς δεν είμαι βέβαιος ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από τέτοιους είδους παρεμβάσεις. Υπάρχουν τα δικονομικά μέσα, δεν χρειαζόταν αυτή η παρέμβαση. Ήταν προσωπική άποψη και δεν θεωρώ ότι εκφράζει τη βούληση του Σώματος. Τουλάχιστον όχι την προσωπική μου άποψη. Στα δικαστήρια δεν κάνουμε εφόδους να κάνουμε συστάσεις. Η ποινική δίκη έχει κανόνες, έχει λειτουργία. Το δικαστήριο έχει δυνατότητα να αντιμετωπίζει τα όποια θέματα εγείρονται”, υπογράμμισε ο κ. Σοφός.

Για τις αναφορές της εισαγγελέως στους δικηγόρους κατά την αγόρευσή της στην δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο κ. Σοφός είπε ότι “ήταν ατυχής. Η απαξιωτική φράση προς τον συνήγορο υπεράσπισης που κάνει ένα λειτούργημα εκείνη την ώρα, όλοι συμφωνούμε ότι δεν χρειαζόταν, αλλά να ακούμε τον πρόεδρο να ανακαλεί στην τάξη την εισαγγελέα. Ειδικά σε αυτή την υπόθεση η εισαγγελική λειτουργός απέδωσε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κατηγορούμενου όπως όφειλε”, κατέληξε ο κ. Σοφός.

Δείτε ακόμη

Οριστικό: Ισόβια στους 2 κατηγορούμενους για την δολοφονία της Τοπαλούδη

Στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης ο πρωθυπουργός – Υπερσύχρονη, δεν σταμάτησαν τη δουλειά

40 νέα κρούσματα, 160 οι θάνατοι στη χώρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις