Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Σολωμού – Θεία κοινωνία: “Εγώ θα κοινωνήσω, δεν φοβάμαι τίποτα”
LIFESTYLE

Σολωμού – Θεία κοινωνία: “Εγώ θα κοινωνήσω, δεν φοβάμαι τίποτα”

Σολωμού - Θεία κοινωνία: Μεταξύ άλλων δηλώνει ότι νήστεψε όλη τη Σαρακοστή και θέλει να κοινωνήσει τώρα.

Σολωμού – Θεία κοινωνία: Μετά τον Νίκο Οικονομόπουλο που δήλωσε ότι θα κοινωνούσε ακόμα και αν ο προηγούμενος είχε την πιο μεταδοτική αρρώστια, ήρθε η σειρά της Μαρίας Σολωμού να δηλώσει πως θα κοινωνήσει και δεν φοβάται τίποτα. Μάλιστα, τονίζει ότι είχε νηστέψει όλη τη Σαρακοστή αλλά δεν κατάφερε να κοινωνήσει.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο vimaorthodoxias.gr και τον Γιώργο Θεοχάρη, η Μαρία Σολωμού δήλωσε τα εξής:

“Θα κοινωνήσω την Κυριακή και δεν φοβάμαι τίποτα. Έχω νηστέψει όλη την Σαρακοστή αλλά λόγω της Πανδημίας δεν κατάφερα να κοινωνήσω. Δεν θέλω να σκέφτομαι τέτοια πράγματα, πιστεύω και θα κοινωνήσω το σώμα και το αίμα του Χριστού. Ο φόβος καμία φορά νικάει την πίστη. Και ειδικότερα εν μέσω πανδημίας αυτό βλέπουμε να συμβαίνει πιο συχνά. Ο κόσμος αυτή την περίοδο είναι ευάλωτος στον φόβο και ορισμένες φορές νικιέται από αυτόν”.

“27/3/20 κρατάω ένα θετικό τεστ…” – Η συγκινητική ανάρτηση της Ολίβιας Γαβρίλη

Νίκος Οικονομόπουλος: Θα κοινωνούσα ακόμη κι αν ο προηγούμενος ήταν λεπρός

Μήνυση σε Κανάκη και “Ράδιο Αρβύλα” για το βίντεο με τη Θεία Κοινωνία

Θέμα που διχάζει

Λίγο πριν το άνοιγμα των ναών για τους πιστούς, η Θεία Μετάληψη εξακολουθεί να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ επιστημόνων και ιερέων. Για αδιαπραγμάτευτο θέμα κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ζητώντας αποδείξεις για τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού μέσω του Ιερού Μυστηρίου.  Την ερχόμενη Κυριακή οι εκκλησίες ξανανοίγουν επισήμως για τους πιστούς, με σύστημα ελεγχόμενης αναμονής, αποστάσεις ασφαλείας και προστατευτικές μάσκες, που θα βγαίνουν μόνο τη στιγμή της Θείας Μετάληψης.

«Διχάζει» η Θεία Κοινωνία

Το Ιερό Μυστήριο εξακολουθεί να ανοίγει διαλόγους με διάσταση απόψεων.   «Έχουμε χάσει πια την κοινή λογική αυτή τη στιγμή. Δηλαδή τι γίνεται; Ο Θεός τους πιστούς δεν τους προστατεύει σε όλη την άλλη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και ξαφνικά κατά τη διάρκεια της Θείας Κοινωνίας τους προστατεύει; Είναι δυνατόν να τα συζητάμε σοβαρά αυτά τα πράγματα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Στον αντίποδα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν με κάθε τρόπο την ιδέα της Θείας Μετάληψης.

Η Θεία Κοινωνία στις άλλες χώρες

Στην Ισπανία και το Μαυροβούνιο οι πιστοί έχουν ήδη προσαρμοστεί στα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται για τον εκκλησιασμό τους. Οι εικόνες από ναούς και μοναστήρια με μάσκες και.. ευλαβική τήρηση των αποστάσεων, κάνουν το γύρο του κόσμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις