Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καύσωνας το Σαββατοκύριακο: 40άρια στην Ελλάδα, πότε “μαλακώνει” ο καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας το Σαββατοκύριακο: 40άρια στην Ελλάδα, πότε “μαλακώνει” ο καιρός

Καύσωνας το Σαββατοκύριακο: Η αναμενόμενη απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας για την εποχή είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλον τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες.

Καύσωνας το Σαββατοκύριακο: Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου 2020, όπως αναφέρει το meteo στην πρόγνωσή του για τον καιρό. Και η χώρα μας αναμένεται να χτυπηθεί από καύσωνα το Σαββατοκύριακο Σε βίντεο που δημοσιεύει παρουσιάζει την πρόγνωση της κίνησης των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1500 μέτρων έως τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι θερμές και με γαλάζιες οι ψυχρές αέριες μάζες. Όπως φαίνεται, οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν στη χώρα μας έως και τη Δευτέρα 18 Μαΐου οπότε και θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά.

Με τη μεζούρα ανοίγουν οι οργανωμένες πλαζ – Μπάνιο με 40 άτομα ανά 1.000 τμ

Καμίνι!

Παράλληλα, το meteo δημοσιεύει χάρτη που δείχνει ότι στη χώρα μας η απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στη χώρα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Μαΐου προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σταδιακή πτώση αναμένεται από τη Δευτέρα και κυρίως της Τρίτη.

Με 40άρια ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Η ΕΜΥ τονίζει ότι ο καιρός θα παραμείνει αίθριος το Σάββατο και την Κυριακή με τον υδράργυρο «σκαρφαλώνει» σε υψηλότερες τιμές. Συγκεκριμένα, επισημαίνει η ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Παρά ταύτα, στους χάρτες θερμοκρασιών της ΕΜΥ για τον καιρό του Σαββατοκύριακου αποκαλύπονται και 40άρια.

O χάρτης θερμοκρασιών για τον καιρό του Σαββάτου:

Ο χάρτης θερμοκρασιών για τον καιρό της Κυριακής:

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα «μαλακώσει» από τη Δευτέρα, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις