Αθήνα

°C

Τετάρτη

14

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισαγγελέας Δόγκα – Τοπαλούδη: Οι δικηγόροι ζητούν να διωχθεί πειθαρχικά
ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΕΥΣΗ

Εισαγγελέας Δόγκα – Τοπαλούδη: Οι δικηγόροι ζητούν να διωχθεί πειθαρχικά

Εισαγγελέας Δόγκα - Τοπαλούδη: "Στην αγόρευση της, αναφέρθηκε απαξιωτικά στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων¨, αναφέρεται στην καταγγελία του ΔΣΑ. Ένταση και στη δίκη μεταξύ Αλέξη Κούγια και εισαγγελέως.

Εισαγγελέας Δόγκα – Τοπαλούδη: Η Αριστοτέλεια Δόγκα, η εισαγγελέας στη δίκη Τοπαλούδη βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά τη συγκλονιστική αγόρευση που συγκίνηση τη χώρα. Η Αριστοτέλεια Δόγκα στην τελευταία της ανάρτηση είχε ποστάρει τα λουλούδια που της έδωσε ο κ. Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της άτυχης Ελένης. Η ανάρτησή της έγινε viral και τελικά την κατέβασε. Τα λουλούδια τα πρόσφερε στην Εισαγγελέα ο πατέρας της κοπέλας, λέγοντάς της πως “είναι από την Ελένη”. Η Εισαγγελέας ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook τη φωτογραφία με τα κόκκινα τριαντάφυλλα, τα οποία τοποθέτησε σε βάζο πάνω στο γραφείο της. “Το ωραιότερο και πολυτιμότερο δώρο της ζωής μου. Κυρία Κούλα… Σας ευχαριστώ”, έγραψε η κ. Δόγκα.

Στην σελίδα της στο Facebook ακόμα και πριν σβήσει τις περισσότερες πληροφορίες και όλες τις φωτογραφίες της, υπάρχουν λίγα στοιχεία για την Εισαγγελέα. Είναι γεννημένη στις 8 Αυγούστου, έχει καταγωγή από το Γαλαξίδι, και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήγαινε δημοτικό στη Μαράσλειο, γυμνάσιο στο 17ο Αθηνών και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Αγαπά πολύ τα ζώα και τα αρχαία ρητά και γνωμικά, αλλά και την ελληνική ποίηση.

Η φωτογραφία που βρίσκεται στην θέση του προφίλ της στο facebook είναι μια φράση του Αριστοτέλη. “Προτιμότερο είναι να εκδικείται κανείς τους εχθρούς του, από το να συμφιλιώνεται μαζί τους, γιατί το να ανταποδίδεις αυτό που έπαθες είναι δίκαιο και η αποκατάσταση του Δικαίου είναι πράξη αξιέπαινη”.

Είπε στην αγόρευσή της η Αριστοτέλεια Δόγκα:

“Αυτή την υπόθεση της Ελένης, Ελένη θα την λέω εγώ, την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. Με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση”.

Η Εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα τόνισε στους δικαστές πως οι δύο νεαροί είχαν πρόθεση να βιάσουν την 19χρονη φοιτήτρια “ακόμη και νεκρή”. Επανέλαβε δε, πως εξαιτίας πλημμέλειας των αρχών , το δικαστήριο δεν έχει μπροστά του και άλλα θύματα “αυτών των τοξικών ανθρώπων που κάθονται στο εδώλιο”.

” Η Ελένη αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει” είπε και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Εισαγγελέας Δόγκα – Τοπαλούδη: Οργή δικηγόρων

Την παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, προκάλεσε η αγόρευση της εισαγγελέως Αριστοτελείας Δόγκα στη δίκη για τη στυγερή δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη. Ο ΔΣΑ, σε δήλωση- καταγγελία ξεκαθαρίζει πως δεν έχει διάθεση παρέμβασης στην ουσία της υπόθεσης, ωστόσο επισημαίνει ότι η εισαγγελική λειτουργός, στην αγόρευση της, αναφέρθηκε απαξιωτικά στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων, προσβάλλοντας “στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα και το ρόλο του υπερασπιστή δικηγόρου, που αποτελεί πυλώνα του νομικού μας πολιτισμού, στο οποίο (δικηγορικό σώμα) προσδίδει συμπεριφορά αντίθετη προς τον θεσμικό του ρόλο και τις επιβαλλόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης, έλαβε χώρα καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της, παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις του ΚΠΔ και του ισχύοντος Κώδικα Δικηγόρων και απάδει στον εισαγγελικό θεσμό.”.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ τονίζει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι η εισαγγελέας προέβη σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους δικηγόρους και ζητά να ανακαλέσει, ενώ απευθυνόμενος και στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ζητά να ελέγξουν την εν λόγω εισαγγελική λειτουργό. Παράλληλα, ζητά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα σε βάρος της η προβλεπόμενη, κατά νόμο, πειθαρχική διαδικασία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για το ζήτημα προκλήθηκε αντιπαράθεση στη δίκη μεταξύ του δικηγόρου Αλεξη Κούγια και της εισαγγελέως. Η Αριστοτέλεια Δόγκα ανακοίνωσε πάντως ότι σκοπεύει να δευτερολογήσει για να δώσει διευκρινίσεις, λέγοντας ότι όσα είπε διαστρεβλώθηκαν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από συναδέλφους που ήταν παρόντες κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη Τοπαλούδη αλλά και από πλήθος δημοσιευμάτων του δικαστικού ρεπορτάζ που καλύπτουν την συγκεκριμένη δίκη, η Εισαγγελέας της έδρας, κατά την αγόρευσή της, αναφέρθηκε εξόχως απαξιωτικά και ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ στο υπερασπιστικό έργο των δικηγόρων λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι :

“Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας”,

“Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι …. Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους”, “Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί”.

Χωρίς καμία απολύτως διάθεση παρέμβασης στην ουσία της υπό εξέλιξη δίκης, η θέση αυτή της Εισαγγελέως προσβάλει στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα και το ρόλο του υπερασπιστή δικηγόρου, που αποτελεί πυλώνα του νομικού μας πολιτισμού, στο οποίο (δικηγορικό σώμα) προσδίδει συμπεριφορά αντίθετη προς τον θεσμικό του ρόλο και τις επιβαλλόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης, έλαβε χώρα καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της, παραβιάζει ευθέως τις διατάξεις του ΚΠΔ και του ισχύοντος Κώδικα Δικηγόρων και απάδει στον εισαγγελικό θεσμό.

Καλούμε την Πρόεδρο του Δικαστηρίου να επαναφέρει άμεσα την Εισαγγελέα της έδρας στην τάξη, εφαρμόζοντας τις ισχύουσες διατάξεις του ΚΠΔ και την ίδια την Εισαγγελέα να ανακαλέσει άμεσα τις άνω δηλώσεις της και να ζητήσει συγγνώμη από το δικηγορικό σώμα για τα όσα προσβλητικά καταφέρθηκε εις βάρος του. Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινηθεί άμεσα σε βάρος της η προβλεπόμενη, κατά νόμο, πειθαρχική διαδικασία.

Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στην Πρόεδρο του δικάζοντος Δικαστηρίου.

«Οι ψυχικές δυνάμεις ενός γονιού… είναι πάνω και από τη φαντασία»
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις