Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Απέσυρε τώρα” – εκπαιδευτικοί: Χαμός στο Twitter για το λάθος στο πανό
ΕΛΛΑΔΑ

“Απέσυρε τώρα” – εκπαιδευτικοί: Χαμός στο Twitter για το λάθος στο πανό

"Απέσυρε τώρα" - εκπαιδευτικοί: Δεν έχει τέλος η οργή στο twitter για το ανορθόγραφο πανό κάποιων εκ των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.

“Απέσυρε τώρα” – εκπαιδευτικοί: Χαμό προκάλεσε στα social media το γραμματικό λάθος που είχε το πανό των εκπαιδευτικών στη σημερινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Και αυτό διότι το σύνθημα στο πανό που κρατούσαν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και της ΟΙΕΛΕ, έγραφε “Απέσυρε Τώρα το Νομοσχέδιο Ντροπολογία”. Η λέξη που εξόργισε τους χρήστες του twitter ήταν το «απέσυρε» καθώς οι εκπαιδευτικοί που έγραψαν το επίμαχο πανό θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το «απόσυρε» ως προστακτική ενεστώτα, κι ενώ η μόνη έγκλιση που παίρνει εσωτερική αύξηση στα σύνθετα ρήματα είναι η οριστική παρελθοντικών χρόνων. «Εδώ που τα λέμε εκπαιδευτικοί και να έχουν πανό με ΑΠΕΣΥΡΕ είναι λίγο τρομακτικό» σχολιάζει ένας ενώ  προτείνει αντί για αξιολόγηση οι εκπαιδευτικοί να κλίνουν το ρήμα αποσύρω.

Το γεγονός ότι οι διαδηλωτές ήταν εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές και μένουν… μετεξεταστέοι στη γραμματική “πυροδότησε” πολλά σχόλια με τους χρήστες του Twitter να δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις