Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ – Ρώσοι χάκερ: Καταγγελία “βόμβα” από την καγκελάριο
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ – Ρώσοι χάκερ: Καταγγελία “βόμβα” από την καγκελάριο

Μέρκελ - Ρώσοι χάκερ: "Με εντιμότητα σας λέω ότι με πονάει αυτό" τόνισε στη γερμανική Βουλή.

Μέρκελ – Ρώσοι χάκερ: Σε καταγγελία βόμβα που προκαλεί αίσθηση προχώρησε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι είναι στο στόχαστρο Ρώσων χάκερ. Η δήλωση – φωτιά από την Μέρκελ έγινε στη γερμανική Βουλή. Είπε χαρακτηριστικά: “Με εντιμότητα σας λέω ότι με πονάει αυτό. Καθημερινά προσπαθώ να χτίσω μια καλύτερη σχέση με την Ρωσία και από την άλλη υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι ρωσικές δυνάμεις το κάνουν αυτό”.

Η δήλωση έρχεται μετά την αποκάλυψη του περιοδικού Der Spiegel ότι οι μυστικές δυνάμεις της Ρωσίας έκλεψαν email από το γραφείο της Μέρκελ το 2015 σε κυβερνοεπίθεση που έγινε στην Γερμανική Βουλή. Η Μέρκελ είπε ότι από τις έρευνες έχει βρεθεί συγκεκριμένος ύποπτος. “Δυστυχώς το συμπέρασμα στο οποίο έχω καταλήξει είναι ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούριο και όλα είναι μέρος της στρατηγικής της Ρωσίας”.

Der Spiegel: “Ρώσοι χάκερ” υπέκλεψαν emails της Μέρκελ

Για “Ρώσους χάκερ” που υπέκλεψαν emails της Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πριν πέντε ημέρες, δίχως να κατονομάζει τις πηγές του. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μετέδωσε ότι η υπηρεσία κατασκοπείας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων (GRU) φέρεται να απέκτησε πολλά emails από το εκλογικό γραφείο της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, ύστερα από επίθεση χάκερ το 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και όπως αναφέρει το Reuters, η ομοσπονδιακή αστυνομία και η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας στον κυβερνοχώρο μπόρεσαν να αναπαραστήσουν εν μέρει την επίθεση και διαπίστωσαν ότι στο στόχαστρο είχαν βρεθεί δύο διευθύνσεις email του γραφείου της Μέρκελ.

Περιείχαν αλληλογραφία μέσω email από το 2012 έως το 2015 και το Der Spiegel μετέδωσε ότι οι χάκερ φαίνεται ότι κατάφεραν να αντιγράψουν τα μηνύματα email σε άλλον υπολογιστή και από τις δύο διευθύνσεις. Η γερμανική Βουλή ανακάλυψε ότι τα συστήματά της είχαν παραβιαστεί τον Μάιο του 2015 και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εισβολές συνεχίζονταν τουλάχιστον από τις αρχές του ίδιου έτους. Ήταν, ωστόσο, αδύνατο να προσδιοριστεί ποιες πληροφορίες είχαν κλαπεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει τη Ρωσία ότι πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέσεις εναντίον άλλων χωρών, με τη Μόσχα να αρνείται συνεχώς τους ισχυρισμούς. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας είχε προειδοποιήσει τον Οκτώβριο ότι οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και άλλοι κακόβουλοι δράστες έχουν την ικανότητα να “παραποιήσουν” τις κυβερνοεπιθέσεις, έτσι ώστε να φαίνεται ότι έχουν διαπραχθεί από συγκεκριμένα κράτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις