Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συλλαλητήριο τώρα – Βουλή: Ένταση με διαδηλωτές
ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο τώρα – Βουλή: Ένταση με διαδηλωτές

Συλλαλητήριο τώρα - Βουλή: Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στη Βουλή όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν στα σκαλιά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Συλλαλητήριο τώρα – Βουλή: Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 15:10 την Τετάρτη από το κτήριο της Βουλής στο Σύνταγμα, καθώς διαδηλωτές που συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά, στον Άγνωστο Στρατιώτη. Οι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται στην κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας εν μέσω επιδημίας υποστηρίζονται ότι υπάρχει «έλλειψη διάθεσης διαλόγου από την κυβέρνηση, ενώ οι διατάξεις του νομοσχεδίου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αναμένεται να επιφέρει απολύσεις εκπαιδευτικών και συνολικά υποβάθμιση της Παιδείας». Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κάνουν λόγο για «απαράδεκτο και αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο», ζητώντας την απόσυρσή του.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και συνεχίστηκε με πορεία προς τη Βουλή και χαρακτηριστικό το πόσος κόσμος συμμετείχε στη διαμαρτυρία είναι πως η Πανεπιστημίου, από Ιπποκράτους μέχρι Ομήρου είναι γεμάτη.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ, σημειώνει:

«Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών

κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών
ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.
Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τετάρτη 13 Μαΐου στη 1μμ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις