Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Ο Τσιόδρας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Ο Τσιόδρας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Κορονοϊός Ελλάδα: Τι είδε ο καθηγητής στις μυστικές επισκέψεις του σε νοσοκομεία αναφοράς για τον ιό σχετικά με τους νοσηλευτές.

Κορονοϊός Ελλάδα: «Χωρίς τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες οι γιατροί δεν θα υπήρχαν, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και κάποια στιγμή η Πολιτεία, αυτούς τους αφανείς, εν πολλοίς ήρωες, πρέπει να τους επιβραβεύσει». Είναι οι θέσεις του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την μεγάλη προσφορά των νοσηλευτών όχι μόνο τώρα, όπως διευκρίνισε, στη μάχη κατά του κορονοϊού, αλλά και γενικότερα στη στήριξη του συστήματος Υγείας, που χρωστά πολλά σε αυτούς. Λοιμωξιολόγος, που το ζούσε μέχρι την επέλαση του νέου κορονοϊού και στο νοσοκομείο «Αττικόν» όπου εργάζεται, το διαπίστωσε για πολλοστή φορά, όπως αποκάλυψε, και στις αθόρυβες επισκέψεις του σε νοσηλευτικά ιδρύματα αυτόν τον καιρό, που είναι νοσοκομεία αναφοράς για τον νέο κορονοϊό.

Λέγοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από καρδιάς σ’ αυτούς που η χθεσινή ημέρα ήταν η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών, δήλωσε ευθαρσώς: «Χωρίς αυτούς τους, αφανείς εν πολλοίς ήρωες, εμείς οι γιατροί και το υπόλοιπο νοσοκομειακό προσωπικό, δεν υπάρχουμε, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε στο βαθμό που πρέπει. Κάποια στιγμή, σαν κοινωνία νομίζω, πρέπει να τους επιβραβεύσουμε ακόμα περισσότερο για αυτόν το ρόλο τους και να τους δίνουμε ταυτόχρονα εφόδια και κίνητρα, να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν».

από τον Πέτρο Καρσιώτη

 Κορονοϊός Ελλάδα: Σημαντικός ο ρόλος τους στην παροχή υγείας

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών, όπου θυμόμαστε μαζί με την πρωτεργάτη Florence Nightingale όλο το νοσηλευτικό προσωπικό, που έχει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στην παροχή υγείας και στο νοσοκομείο και στην κοινότητα. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι περίπου το 50% των υγειονομικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμα όμως υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, ιδιαίτερα στις χώρες με χαμηλά και μέσα εισοδήματα».

Κρυφές επισκέψεις σε νοσοκομεία

Στη συνέχεια, αποκάλυψε ότι το ξανά διαπίστωσε στις υγειονομικές μονάδες που επισκέφθηκε χωρίς να το γνωρίζει κανείς. «Όχι μόνο ιστορικά, αλλά και στην παρούσα πανδημία, ζήσαμε και ζούμε από κοντά την αγωνία τους, για υψηλής ποιότητας φροντίδα, με σεβασμό προς τον ασθενή, τον τεράστιο ρόλο τους στην επιτυχή αντιμετώπιση των περιστατικών της νέας νόσου, ακούραστα και με αυτοθυσία. Το γνώριζα και το γνωρίζω. Το ξαναείδα και τις τελευταίες μέρες, όταν ήσυχα και αθόρυβα επισκέφθηκα διάφορες υγειονομικές μονάδες που χειρίζονται περιπτώσεις του νέου ιού στην Αττική.

Δεν υπάρχουμε χωρίς αυτούς

Χωρίς αυτούς τους αφανείς εν πολλοίς ήρωες, εμείς οι γιατροί και το υπόλοιπο νοσοκομειακό προσωπικό, δεν υπάρχουμε, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε στο βαθμό που πρέπει. Κάποια στιγμή, σαν κοινωνία νομίζω, πρέπει να τους επιβραβεύσουμε ακόμα περισσότερο για αυτόν το ρόλο τους και να τους δίνουμε ταυτόχρονα εφόδια και κίνητρα, να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν».

Το «ευχαριστώ» του Νίκου Χαρδαλιά

Στη σημαντική μέρα αναφέρθηκε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας: «Θα ήθελα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών και εκ μέρους της οικογένειας της Πολιτικής Προστασίας, να τους ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά για όσα προσφέρουν στην παρούσα υγειονομική κρίση, αλλά και καθημερινά. Για όλες τις μάχες που δίνουν στο πλευρό των ασθενών, βοηθώντας τους να βγουν νικητές. Τους τελευταίους μήνες, το νοσηλευτικό και το ιατρικό προσωπικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και με την αυταπάρνηση και την ετοιμότητα που έχει, συμβάλλει αποφασιστικά στα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουμε μέχρι στιγμής».

Δείτε ακόμη

Βαρουφάκης για συνωστισμούς: “Επιλέξτε κ. Μητσοτάκη, ανοησία ή αυταρχισμός”
Κατέληξε 53χρονος στο «Σωτηρία» – Στους 154 τα θύματα
Ανησυχία στη Λάρισα: Επιχείρηση «Ημέρα 0- Ημέρα 7- Ημέρα 14»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις