Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Καρέζη – Χατζηφωτίου χωρισμός: Ο γάμος που έληξε σύντομα (vid)
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Καρέζη – Χατζηφωτίου χωρισμός: Ο γάμος που έληξε σύντομα (vid)

Καρέζη - Χατζηφωτίου χωρισμός: Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για το γάμο του με την Ελληνίδα σταρ.

Καρέζη – Χατζηφωτίου χωρισμός: Ο πρώτος σύζυγος της μεγάλης πρωταγωνίστριας του ελληνικού κινηματογράφου Τζένης Καρέζη, ο Ζάχος Χατζηφωτίου παραχώρησε μια συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα» όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον γάμο του αλλά και στον χωρισμό του από την μεγάλη Ελληνίδα σταρ. «Με την Τζένη Καρέζη νομίζω ήμασταν μαζί τέσσερα χρόνια. Άλλη η Τζένη στο θέατρο και τον κινηματογράφο και άλλη στο σπίτι. Υποδειγματική σύζυγος, μαγείρευε. Με την Τζένη χωρίσαμε επειδή σχεδόν δεν βλεπόμασταν. Άλλο το δικό της ωράριο, αλλιώτικο το δικό μου. Όταν εγώ ερχόμουν στο σπίτι να κοιμηθώ, εκείνη σηκωνόταν να πάει σε πρωινό κινηματογραφικό γύρισμα. Μέναμε στο ίδιο σπίτι, αλλά δεν βρισκόμασταν. Μόνο στον διάδρομο βρισκόμασταν», αποκάλυψε ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

Πρόκειται για ένα γάμο που είχε συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας για όσο καιρό κράτησε. Ήταν ένας μεγάλος έρωτας αυτός της μεγάλης μας ηθοποιού, Τζένης Καρέζη και του Ζάχου Χατζηφωτίου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1961 και ξαναβρέθηκαν το 1962 όπου μετά από μόλις 4 μήνες σχέσης αποφάσισαν να παντρευτούν. Βέβαια ο γάμος τους κράτησε μόνο 4 χρόνια. Στις 7 Μαΐου του 1962 έγινε ο γάμος στο εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης και μετά η δεξίωση στο ξενοδοχείο Auberge στην Βαρυμπομπη με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα. Η κοινή ζωή της Τζένης Καρέζη με τον κοσμοπολίτη και Bon viveur σύζυγό της ήταν γεμάτη από κοσμικές συγκεντρώσεις και ταξίδια, όμως τα διαφορετικά τους ωράρια με πολύωρα γυρίσματα και θέατρο για την Τζένη Καρέζη και η ενασχόληση του συζύγου με τα καράβια και την ναυτιλία, τους απομακρύνουν και έτσι αποφάσισαν να χωρίσουν.

Τι είχε πει η ίδια η Τζένη Καρέζη για το γάμο της με τον Ζάχο Χατζηφωτίου

Η ίδια η Τζένη Καρέζη είχε περιγράψει τη γνωριμία τους, σε συνέντευξή της, αμέσως μετά τον γάμο. «Μου τον σύστησαν σε ένα ελληνικό σπίτι. «Χαίρω πολύ» είπαμε αμφότεροι. Ξανασυναντηθήκαμε λίγο μετά, την πρωτοχρονιά, εδώ στην Αθήνα, που ο Ζάχος ήρθε για διακοπές. Ξαναχαρήκαμε πολύ. Και ένα μήνα αργότερα, κεραυνοβόλα, βιαστικά, αμερικάνικα αν θέλετε, το συναποφασίσαμε να χορέψουμε στη Φιλοθέη» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε τότε η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός για να περιγράψει το σημαντικό αυτό καεφάλαιο στην προσωπική της ζωή, που υπήρξε η σχέση της και ο γάμος με τον γοητευτικό δημοσιογράφο που της «έκλεψε» την καρδιά.  Ο γάμος σχολιάστηκε αρκετά, ενώ πολλοί ήταν κι εκείνοι που αμφέβαλαν για τον «κεραυνοβόλο» έρωτα του ζευγαριού θεωρώντας πως η σχέση της Τζένης με τον Χατζηφωτίου ήταν ένα «ψάξιμο» του εαυτού της.

Το ζευγάρι πάντως, απολάμβανε τον έγγαμο βίο. Ειδικά τα κυριακάτικα πρωινά, έβλεπαν φίλους στο σπίτι τους και η Τζένη έβρισκε χρόνο να ασχοληθεί με το αγαπημένο της παιχνίδι, το τάβλι. Τα βράδια, μετά το θέατρο, το ζευγάρι σύχναζε στα θεατρικά στέκια μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι δυο τους χόρευαν και διασκέδαζαν στα καλύτερα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Όποια κι αν ήταν η εξέλιξη αυτού του γάμου, ένα πάντως είναι σίγουρο: ότι οι δυο τους αγαπήθηκαν πολύ και το κεφάλαιο που έγραψαν μαζί δεν θα ξεθωριάσει ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν!

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις