Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κομπέιν κιθάρα: Πωλείται η κιθάρα του Unplugged
PLUS

Κομπέιν κιθάρα: Πωλείται η κιθάρα του Unplugged

Κομπέιν κιθάρα: Ένα εκατομμύριο δολάρια είναι η αρχική εκτίμηση για την πώληση της κιθάρας σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Κομπέιν κιθάρα: Η ακουστική κιθάρα, με την οποία έπαιξε ο πρωθιερέας του grunge Κερτ Κομπέιν στην τηλεοπτική παρουσία του στο MTV Unplugged του συγκροτήματός του των Nirvana, μόλις πέντε μήνες πριν την αυτοκτονία του, αναμένεται να πωληθεί περί το ένα εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, ο οίκος δημοπρασιών Julien’s ανακοίνωσε ότι διατίθεται προς πώληση η κιθάρα Martin D-18E του 1959, με την οποία έπαιξε ο Κομπέιν στη ζωντανή μαγνητοσκόπηση τον Νοέμβριο του 1993. Η κιθάρα συνοδεύεται με μία πολυχρησιμοποιημένη θήκη, της οποίας ο χώρος αποθήκευσης περιέχει και μια μικρή τσάντα από σουετίνη, όπου θρυλείται ότι ο αυτοκαταστροφικός μουσικός αποθήκευε ηρωΐνη, ναρκωτικό που είχε εθιστεί στα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ο Κομπέιν αυτοκτόνησε, σε ηλικία 27 ετών, στην κατοικία του στο Σιάτλ τον Απρίλιο του 1994. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Julien’s Ντάρεν Τζούλιεν τόνισε πως η συγκεκριμένη κιθάρα «έχει κερδίσει τη θέση της στην ιστορία ως το όργανο στο οποίο ερμήνευσε ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς και ινδάλματα της ροκ σε μια από τις μεγαλύτερες και πιο αξέχαστες ζωντανές εμφανίσεις όλων των εποχών».

Κομπέιν κιθάρα: Το Unplugged in New York

Το άλμπουμ «MTV Unplugged in New York», μια ακουστική ερμηνεία γνωστών κομματιών του συγκροτήματος, όπως τα About a Girl, Apologies και μια διασκευή του τραγουδιού του Ντέιβιντ Μπόουϊ The Man Who Sold the World, κυκλοφόρησε μετά το θάνατο του Κομπέιν και βρέθηκε στην κορυφή των επιτυχιών του Billboard και κέρδισε ένα Grammy. Η ακουστική κιθάρα του Κομπέιν θα εκτεθεί στο κοινό στο Hard Rock Cafe στο Πικαντίλι Σίρκους του Λονδίνου από τις 15 Μαΐου και στη γκαλερί Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς από 15-19 Ιουνίου

Αρχική τιμή

Το ένα εκατομμύριο δολάρια, ποσό που αναμένεται να πωληθεί η κιθάρα, είναι απλώς μια αρχική εκτίμηση για την εκκίνηση της δημοπρασίας, πρόσθεσε ο Julien’s. Το παγκόσμιο ρεκόρ για μια κιθάρα καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2019 όταν η μαύρη Fender Stratocaster του κιθαρίστα των Pink Floyd Ντέιβιντ Γκίλμουρ «έπιασε» 3,9 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη.

Δείτε ακόμη

Δωρεάν microchip στους τετράποδους φίλους μας από τον δήμο Αθηναίων
Πώς θα επηρεάσει τη ζωή μας ο νέος περιβαλλοντικός νόμος
Βρετανίδα νοσηλεύτρια ο σούπερ ήρωας ενός παιδιού, το νέο έργο του Banksy

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις