Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κρατούμενοι – κορονοϊός: Φυλακισμένοι στις ΗΠΑ προσπάθησαν να κολλήσουν για να αποφυλακιστούν
ΚΟΣΜΟΣ

Κρατούμενοι – κορονοϊός: Φυλακισμένοι στις ΗΠΑ προσπάθησαν να κολλήσουν για να αποφυλακιστούν

Κρατούμενοι - κορονοϊός: Κρατούμενοι σε φυλακή του Λος Άντζελες κόλλησαν επίτηδες κορονοϊό, σκεπτόμενοι πως αυτό θα τους φέρει πιο κοντά στην αποφυλάκισή τους.

Κρατούμενοι – κορονοϊός: Μια σοκαριστική ιδέα είχαν κρατούμενοι φυλακής στην Καλιφόρνια, που προσπάθησαν να μολυνθούν με το νέο κορωνοϊό, με την ελπίδα να εξασφαλίσουν την πρόωρη αποφυλάκισή τους. Μπορεί η πανδημία της Covid-19 να έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής τον θάνατο άνω των 284.000 ανθρώπων ανά την υφήλιο, αλλά κρατούμενοι της φυλακής Καστάικ της κομητείας του Λος Άντζελες δεν δίστασαν να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές τους, όπως φαίνεται και από βίντεο όπου δύο ομάδες τους διακρίνονται να πίνουν νερό από το ίδιο ποτήρι και να μοιράζονται την ίδια προστατευτική μάσκα, με αποτέλεσμα σχεδόν οι μισοί εξ’ αυτών να διαγνωστούν αργότερα θετικοί στον κορωνοϊό. «Υπήρχε μεταξύ των κρατουμένων η εσφαλμένη προσδοκία ότι αν διαγνωστούν θετικοί, θα υπήρχε ένας τρόπος να μας αναγκάσουν να τους αποφυλακίσουμε. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Άλεξ Βιλανέβα.

Η διοίκηση του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος ανησύχησε τον Απρίλιο με την ξαφνική έξαρση υπόπτων κρουσμάτων, αφού μέχρι τότε δεν είχε καταγραφεί κανένα εκεί. Παρακολούθησαν, λοιπόν, εξονυχιστικά τα βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος και είδαν κρατουμένους να μοιράζονται το ίδιο ποτήρι νερό και να μυρίζουν μια προστατευτική μάσκα.

Θετικοί στον κορωνοϊό οι μισοί κρατούμενοι

Μέσα σε λίγες εβδομάδες 30 κρατούμενοι επί συνόλου περίπου 50 είχαν διαγνωστεί θετικοί ή είχαν νοσήσει. «Είναι θλιβερό να σκέφτεσαι ότι κάποιοι προσπάθησαν σκόπιμα να εκτεθούν στον κορωνοϊό», δήλωσε ο σερίφης. Ουδείς, βέβαια, εκ των κρατουμένων το παραδέχθηκε. Το σύστημα σωφρονιστικών καταστημάτων της κομητείας του Λος Άντζελες είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και πάνω από 5.000 κρατούμενοι έχουν αποφυλακιστεί στις διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, μέτρο που αφορούσε όμως μόνον εκείνους που είχαν μόλις δύο μήνες ποινής να εκτίσουν ακόμη. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα για σκόπιμη διασπορά του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις