Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τροχαίο Κόρινθος: Τραγωδία στην Ξυλοκέριζα, οδηγός παρέσυρε 15χρονο και τη μητέρα του
ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Κόρινθος: Τραγωδία στην Ξυλοκέριζα, οδηγός παρέσυρε 15χρονο και τη μητέρα του

Τροχαίο Κόρινθος: Οι αστυνομικοί της Τροχαίας Κορίνθου που έσπευσαν στην περιοχή, έφθασαν σχεδόν αμέσως στην ταυτότητα του οδηγού.

Τροχαίο Κόρινθος: Η ταχύτητα, η απροσεξία και το αλκοόλ, έγραψαν την ανείπωτη τραγωδία, στην Ξυλοκέριζα Κορινθίας, κοντά στα Εξαμίλια, το απόγευμα της Τρίτης.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ένα αγόρι, ηλικίας 15 χρόνων, που είχε βγει από το σπίτι μαζί με τη μητέρα του να κάνουν μια βόλτα στον καλό καιρό, έχασε τη ζωή του και η μητέρα τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο, που οδηγούσε 55χρονος Αλβανός υπήκοος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά για την τραγωδία, που παίχτηκε στο χωριό της Ξυλοκέριζας, ο οδηγός του οχήματος μετά την παράσυρση μητέρας και παιδιού-η μητέρα ελαφρά τραυματισμένη και σε ισχυρό σοκ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες,  συνέχισε την πορεία του, εγκαταλείποντας τον τόπο του φρικτού δυστυχήματος.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας Κορίνθου που έσπευσαν στην περιοχή, αφού πήραν από μάρτυρες στοιχεία για το χρώμα και τη μάρκα του οχήματος, έφθασαν σχεδόν αμέσως στην ταυτότητα του οδηγού. Τον αναζήτησαν αρχικά σε διάφορα σημεία και εν τέλει σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress,  τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στο σπίτι του.

Έπαθα σοκ, είπε στους αστυνομικούς

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες ήταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ και οι πρώτες κουβέντες που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι εγκατέλειψε τον τόπο του δυστυχήματος γιατί υπέστη σοκ όταν αντελήφθη ότι πολύ κακό είχε συμβεί. Πάντα κατά τα ίδια στοιχεία μητέρα και 15χρονος γιος, περπατούσαν στην άκρη του δρόμου.

Ο 55χρονος οδηγός μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου προκειμένου να καταθέσει για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος, ενώ αμέσως υπεβλήθη σε αλκοτέστ το αποτέλεσμα του οποίου θα ενσωματωθεί στη δικογραφία με την οποία οδηγείται το πρωί της Τετάρτης στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Προφητικό κείμενο

Μετά και από αυτή την τραγική εξέλιξη, αποδεικνύεται προφητικό το ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα το Alphafreepress, και στο οποίο ανέφερε στοιχεία από τους ελέγχους της τροχαίας την πρώτη εβδομάδα (από 4 Μαρτίου) άρσης των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας.

Έγραφε συγκεκριμένα ότι οι οδηγοί μετά την υποχρεωτική, λόγω κορονοϊού καραντίνα, βγήκαν από τα σπίτια τους με το πόδι … γκάζι! Στο πλαίσιο των ελέγχων, λοιπόν, από 957 συνεργεία Τροχαίας, που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 17.320 οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.309 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα.

Κρήτη, Αττική, Πιερία, Σέρρες, Κορινθία

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (341), της Αττικής (270), της Πιερίας (269), των Σερρών (210), της Κορινθίας (207) και της Κοζάνης (144).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις