Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πλατείες κορονοϊός: Ένας μόνο, μολύνει 100 – Ο Σύψας προειδοποιεί ξανά
ΕΛΛΑΔΑ

Πλατείες κορονοϊός: Ένας μόνο, μολύνει 100 – Ο Σύψας προειδοποιεί ξανά

Πλατείες κορονοϊός: Ένας μόνο άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω του.

Πλατείες κορονοϊός: Για τον κίνδυνο η Ελλάδα να μετατραπεί από παράδειγμα προς μίμηση σε παράδειγμα προς αποφυγή, όπως η Νότια Κορέα που επανέφερε το lockdown, προειδοποίησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Σύψας. “Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί”, τόνισε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό, σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού σε ουρές και πλατείες. Όπως επισήμανε, η Νότια Κορέα υποχρεώνεται να επαναφέρει τους περιορισμούς μετακινήσεων καθώς “ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί”. “Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός… Η Νότια Κορέα ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν”, τόνισε ο καθηγητής εφιστώντας την προσοχή για να μην ακολουθήσουμε κι εμείς τον δρόμο αυτό. Προειδοποίησε ακόμη ότι στη Γερμανία το R0 έχει ανέβει επικίνδυνα.

“Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα” ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας. “Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ… Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί… Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα” σημείωσε. Σύμφωνα με τον καθηγητή, στο τέλος αυτής της εβδομάδας γύρω στην Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης της σταδιακής άρσης των μέτρων και με βάση αυτά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα της 1ης Ιουνίου.

“Mε ενοχλεί πάρα πολύ η άναρχη κατάσταση στις πλατείες και τις παραλίες… Βάζουμε σε κίνδυνος την προσπάθειά μας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα” σχολίασε ο καθηγητής.

Δείτε ακόμη

Κόσμος ξανά στην πλατεία Βαρνάβα – Μπαρ έδιναν take away ποτά (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις