Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα: Με το πόδι στο γκάζι μετά την καραντίνα
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Με το πόδι στο γκάζι μετά την καραντίνα

Κορονοϊός Ελλάδα: Από 4 Μαΐου, όταν ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα πάνω από 3.000 οδηγοί εντοπίστηκαν να παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Κορονοϊός Ελλάδα: Με το πόδι στο… γκάζι, βγήκαμε από την καραντίνα των σαράντα δύο ημερών. Μετά τους υποχρεωτικούς περιορισμούς της κυκλοφορίας για τον εφιάλτη του κορονοϊού, αρκετοί οδηγοί μετά από ακινησία των οχημάτων τους, ανέπτυξαν ταχύτητα πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια και πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» της Τροχαίας. Στο πλαίσιο της δράσης, που δίνει προτεραιότητα κάθε εβδομάδα σε διαφορετική παράβαση, χωρίς να αγνοεί βέβαια τις υπόλοιπες, την πρώτη εβδομάδα της άρσης των περιορισμών, (4 έως 10 Μαΐου 2020), κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στις παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και στη μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Έτσι,  από 957 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 17.320 οχήματα και βεβαιώθηκαν 3.309 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα και 62 παραβάσεις για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (341), της Αττικής (270), της Πιερίας (269), των Σερρών (210), της Κορινθίας (207) και της Κοζάνης (144). Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Κορονοϊός Ελλάδα: Τήρηση κανόνων οδικής κυκλοφορίας

Υπενθυμίζεται, καταλήγει η Τροχαία, ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων. Κατά τον Μάρτιο, τον πρώτο μήνα που επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κυκλοφορία, είχαμε και τον μικρότερο αριθμό τροχαίων θανατηφόρων και δυστυχημάτων με σοβαρά και ελαφρά τραυματίες. Ενώ συνήθως στα τροχαία εντός ορίων της Αττικής χάνονται κάθε μήνα κατά μέσο όρο 13 έως 15 ζωές, τον Μάρτιο είχαμε εννέα νεκρούς.

Δείτε ακόμη

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας σε τρεις ΜΚΟ – “Σήκωσαν” τους υπολογιστές
Ισοπεδώθηκε η καμπύλη στην Ελλάδα, τρομάζουν οι εικόνες συνωστισμού
Προειδοποίηση Σύψα: Μη γίνουμε Νότια Κορέα – Ένας κόλλησε 85 άτομα σε ένα μπαρ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις