Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κορονοϊός Ελλάδα: Το κέντρο βάρους στις πλατείες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός Ελλάδα: Το κέντρο βάρους στις πλατείες

Κορονοϊός Ελλάδα: Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στους νέους και όχι μόνο

Κορονοϊός Ελλάδα: Τελικά η πολιτική ζωή του τόπου και η νοοτροπία πολύ δύσκολα αλλάζει στην χώρα μας, αφού την ώρα που η οικονομία προσπαθεί να εκκινήσει και οι επαγγελματίες να βρουν τους ρυθμούς τους οι βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατίθενται με αφορμή τις συγκεντρώσεις και τα επεισόδια που έγιναν σε πλατείες της Αθήνας. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επίδειξη αυταρχισμού απέναντι στους νέους και όχι μόνο, και οι βουλευτές της συμπολίτευσης κάνουν λόγο για τήρηση των μέτρων και κινηματικού χαρακτήρα συγκεντρώσεις.

Η επέμβαση της αστυνομίας στην Κυψέλη και πριν λίγες ημέρες στην Αγία Παρασκευή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρά σε συστάσεις προς τους πολίτες και όχι να δίνει εντολή για επέμβαση της αστυνομίας. Όπως λένε μάλιστα κάποιοι, δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέπει τον συνωστισμό και τις ουρές σε υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) και τράπεζες και να δείχνει το πιο αυστηρό της πρόσωπο σε όσους συγκεντρώνονται στις πλατείες της πρωτεύουσας.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κορονοϊός Ελλάδα: Η απάντηση της κυβέρνησης

Η απάντηση από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι αφενός ότι οι νόμοι επιβάλλονται στους απείθαρχους μέσω της αστυνομικής παρέμβασης, όποτε δεν λειτουργεί η σύσταση, αφετέρου ότι οι συγκεντρώσεις αυτές ενδέχεται να είναι υποκινούμενες (χωρίς ωστόσο να κατονομάζουν από ποιους) και τείνουν να λάβουν διαστάσεις κινηματικού χαρακτήρα.

Πονοκέφαλος στο Μαξίμου

Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες προκαλούν πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, γιατί από την μια υπάρχουν οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων που κάνουν λόγο για πιθανή αύξηση των κρουσμάτων και από την άλλη ουδείς στην κυβέρνηση επιθυμεί να χαλάσει η καλή εικόνα της χώρας τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, μέσω των επεισοδίων και των συγκρούσεων  πολιτών με την αστυνομία.

Δείτε ακόμη

Νέα υπουργική απόφαση -Ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν κλειστές μέχρι 17 Μαΐου

Μπήκαν στις τάξεις οι μαθητές – Επιστροφή με θερμομέτρηση και αντισηπτικά

“Αυτό θα μας βγει ξινό” – Ηχηρή προειδοποίηση Σύψα για τις παραλίες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις