ΕΛΑΣ οχήματα: 70 νέα αυτοκίνητα σε υπηρεσία

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ οχήματα: 70 νέα αυτοκίνητα σε υπηρεσία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

ΕΛΑΣ οχήματα: Σημαντικές είναι και οι δωρεές επιχειρήσεων για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και τη διευκόλυνση του έργου της αστυνομίας.

11.05.2020 | 17:50

ΕΛΑΣ οχήματα: Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με πόρους δηλαδή που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και προσφορές επιχειρήσεων, ενισχύεται και εκσυγχρονίζεται ο στόλος των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. παρελήφθησαν, ήδη, άλλα εβδομήντα νέα οχήματα, υπηρεσιακού χρωματισμού, τα οποία εντάσσονται στον στόλο του Σώματος. Τα οχήματα αυτά, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, τα νέα αστυνομικά οχήματα, κατανέμονται στις παρακάτω αστυνομικές διευθύνσεις, οι αστυνομικοί των οποίων, υπενθυμίζεται, είναι αναγκασμένοι πολλές φορές να επιβαίνουν σε οχήματα πεπαλαιωμένα, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες αστυνόμευσης, έχοντας διανύσει και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα σε δύσκολες συνθήκες. Τα νέα οχήματα, λοιπόν, κατανέμονται ως εξής: Είκοσι στην Πελοπόννησο, 15 στην Αττική, 9 στη Θεσσαλονίκη, 6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στη Δυτική Μακεδονία, 4 στα Ιόνια Νησιά, 4 στην Ήπειρο και 3 στο Βόρειο Αιγαίο.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

ΕΛΑΣ οχήματα: 564 τροχοφόρα μέσω ΕΣΠΑ από την αρχή του έτους

Σημειώνεται από την Αστυνομία, ότι από αρχές του έτους έχουν παραληφθεί συνολικά 564 οχήματα, στα οποία περιλαμβάνονται: Εκατόν ενενήντα πέντε οχήματα, που παραλήφθηκαν τον Ιανουάριο, τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Κρήτη και Ήπειρο.

Τριάντα πέντε οχήματα τον Μάρτιο τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία. Διακόσια εξήντα τέσσερα οχήματα τον Απρίλιο τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» και κατανεμήθηκαν σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Ήπειρο και Βόρειο Αιγαίο.

Αναβάθμιση επιχειρησιακής ετοιμότητας

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών, προσθέτει το Αρχηγείο, ενισχύθηκε σημαντικά και αναβαθμίστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών Υπηρεσιών και βελτιώθηκε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Τι είναι το ΕΣΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΣΠΑ (Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης) στοχεύει στην ανάπτυξη της χώρας, μέσω της χρηματοδότησης σημαντικών πόρων που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέσω του ΕΣΠΑ μπορεί να χρηματοδοτηθεί σημαντικό ποσοστό της επένδυσης μιας επιχείρησης, δίνοντάς την δυνατότητα να γίνει ανταγωνιστικότερη στον τομέα της. Η χρηματοδότηση προέρχεται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Δείτε ακόμη

Επιτυχημένη η στρατηγική στον αριθμό των τεστ – 2.903 σε μία εβδομάδα από τον ΕΟΔΥ

4Οάρια και αφρικάνικη σκόνη – Έρχεται ακραία για την εποχή ζέστη

155.962 εργαζόμενοι επιστρέφουν σήμερα στο πόστο τους – Τι ανοίγει, κανόνες λειτουργίας

Exit mobile version