Αθήνα

°C

Παρασκευή

16

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νησιά 11 Μαΐου: Ελεύθερη η μετακίνηση ιδιοκτητών και εργαζομένων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νησιά 11 Μαΐου: Ελεύθερη η μετακίνηση ιδιοκτητών και εργαζομένων

Νησιά 11 Μαΐου: Οι μετακινήσεις επιτρέπονται, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Νησιά 11 Μαΐου: Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι από αύριο, Δευτέρα 11 Μαΐου, επιτρέπεται η μετακίνηση προς τα νησιά, και μεταξύ των νησιών, των ιδιοκτητών και των εργαζομένων μόνο σε επιχειρήσεις για τις οποίες έχει ανακοινωθεί η επαναλειτουργία τους από τις 11 Μαΐου. Οι ανωτέρω μετακινήσεις επιτρέπονται, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενους με έγγραφη δήλωση των ιδίων και εφόσον πρόκειται για εργαζόμενους με έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη.

Στις ανωτέρω δηλώσεις/βεβαιώσεις  υποχρεωτικά θα αναφέρονται:

α) Τα στοιχεία του αυτοαπασχολούμενου/ εργαζομένου (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΜΚΑ).

β) Ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιο πρόσφατου εντύπου που έχει συμπεριληφθεί ο εργαζόμενος και έχει υποβληθεί αυτό στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (όπως Ε3 πρόσληψης, Ε4 συμπληρωματικός πίνακας ωραρίου, Ε8 υπερωρίες, Ε9 πρόσληψη ορισμένου χρόνου).

γ) Το είδος της επιχείρησης με τον αντίστοιχο ΚΑΔ στον οποίο ανήκει.

δ) Ο ΑΦΜ της επιχείρησης.

ε) Ο τόπος- νησί εργασίας.Οι εν λόγω δηλώσεις/βεβαιώσεις αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση έκδοσης του εισιτηρίου και επιβίβασης στο πλοίο. Ο επιβάτης υποχρεούται να τις έχει συνεχώς μαζί του για να τις επιδεικνύει σε κάθε έλεγχο.

Τι ανοίγει τη Δευτέρα 11 Μαΐου – Επιχειρήσεις, καταστήματα, λιανεμπόριο

Απελευθέρωση μετακινήσεων σε τρεις φάσεις

Υπενθυμίζεται ότι σε τρεις φάσεις θα γίνει η απελευθέρωση της μετακίνησης στα ελληνικά νησιά στο πλαίσιο της άρσης μέτρων για τον κορωνοϊό, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Πρώτο στάδιο: Δευτέρα 11 Μαΐου

Η αρχή γίνεται από αύριο, Δευτέρα 11 Μαΐου, οπότε, όπως προαναφέρθηκε, θα επιτραπεί να μετακινηθούν προς τη νησιωτική χώρα εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν, είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο.

Δεύτερο στάδιο: Δευτέρα 18 Μαΐου

Επόμενη ημερομηνία απελευθέρωσης των μετακινήσεων είναι η Δευτέρα 18 Μαΐου, οπότε θα αρθεί η απαγόρευση των μετακινήσεων στην ηπειρωτική χώρα.

Τρίτο στάδιο: 1 Ιουνίου ή 25 Μαΐου

Εάν όλα πάνε καλά με βάση τα δύο προηγούμενα στάδια, η πρόσβαση στα νησιά της χώρας θα είναι ελεύθερη για όλους από την 1η Ιουνίου, ωστόσο παραμένει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να επιτραπεί και νωρίτερα, με πιθανή ημερομηνία την 25η Μαΐου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις