Κυψέλη επεισόδια: Μολότοφ και φθορές στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη επεισόδια: Μολότοφ και φθορές στην πλατεία Αγίου Γεωργίου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κυψέλη επεισόδια: Ακόμα μία επεισοδιακή νύχτα έζησε το βράδυ του Σαββάτου η περιοχή της Κυψέλης.

10.05.2020 | 09:17

Κυψέλη επεισόδια: Δεύτερη νύχτα σοβαρών επεισοδίων ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και Αστυνομία τα οποία συνοδεύτηκαν με ρίψεις μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ και φθορές σε σούπερ Μάρκετ, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Με αφορμή τη σύλληψη και παραπομπή στις εισαγγελικές αρχές πέντε ατόμων τα οποία είχαν εντοπιστεί στο χώρο την προηγούμενη νύχτα, όταν και πάλι είχαν σημειωθεί επεισόδια, αντιεξουσιαστές με κάλεσμα κατάφεραν να συγκεντρώσουν στην Πλατεία τη νύχτα του Σαββάτου πάνω από 500 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν αρχικά πορεία για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις  και στη συνέχεια ομάδες ατόμων της πορείας ενώ πολλοί αποχωρούσαν, διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους  και σε διαφορετικά σημεία η μία από την άλλη.

Ακολούθησαν δύο επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, τα οποία έφθασαν στην Πλατεία, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, προκάλεσαν φθορές στις βιτρίνες τεσσάρων επιχειρήσεων, εκ των οποίων η μία σουπερμάρκετ και ένα υποκατάστημα τράπεζας. Την προηγούμενη νύχτα στην ίδια πλατεία της Κυψέλης είχαν συγκεντρωθεί  περίπου 300 άτομα ανάμεσα στα  οποία και αντιεξουσιαστές. Αγνόησαν τις συστάσεις της πολιτείας για την αποφυγή συγκεντρώσεων και συγχρωτισμού στον ίδιο χώρο λόγω της απειλής του κορονοϊού και της αδυναμίας στη συνέχεια να γίνει ιχνηλάτιση σε κάποιον από τους ασθενείς που θα βρεθούν θετικοί, αφού δεν θα γνωρίζουν καν ποιοι ήταν δίπλα τους.

Τηλεφώνημα για μαχαίρωμα

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν γύρω στις 2 το πρωί του Σαββάτου, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Ελέχθη ότι άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και είπε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν άγνωστοι στην Κυψέλη. Οι αστυνομικοί όταν δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνα με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να διαλυθεί γύρω στις 2:30  πρωί Σαββάτου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε 37 προσαγωγές ατόμων. Μετά την εξέτασή τους πέντε από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα. Εκεί, οι εισαγγελείς άσκησαν, κατά πληροφορίες  σε βάρος τους, ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα και ειδικότερα για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και εξύβριση. Παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο και εκεί η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Μαΐου.

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη της σύλληψης και παραπομπής έγινε το κάλεσμα για τη χθεσινοβραδινή νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία και συνοδεύτηκε από τα επεισόδια και τις φθορές επιχειρήσεων.

Exit mobile version