Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Live η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας
30 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Live η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Η πορεία του ιού στη χώρα μας.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Στα 2.716 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας καθώς καταγράφηκαν 6 νέα, όπως αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο υποπτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, Δημήτρης Χατζηγεωργίου. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγεωργίου, το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν υπήρξε κανένας νέος θάνατος, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων από τον κορωνοϊό να φτάνει τα 151 άτομα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.710, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από αυτά, 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.364 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, 30 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι δέκα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 87 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Οι 40 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 98.787 κλινικά δείγματα.

Η αναφορά του Δημήτρη Χατζηγεωργίου στα παιδιά

Οδηγίες προς τα παιδιά και συμβουλές για δύναμη και κουράγιο έδωσε ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, τονίζοντας ότι θα πρέπει να προσέχουν πολύ με τον κορωνοϊό και να μη στιγματίζουν ούτε να κοροϊδεύουν συμμαθητές τους που έχουν νοσήσει. «Είμαι αισιόδοξος πως κάποια στιγμή στο μέλλον η πανδημία θα αποτελέσει ιστορία και ότι δεν θα χρειαστεί να γράψουμε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία αυτή», δήλωσε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Χαρδαλιάς: Προχωράμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων

Συνεπή τήρηση των κανόνων ζήτησε κατά την ενημέρωση των πολιτών για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος εκτενώς στην επαναλειτουργία επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου από τη Δευτέρα 11 Μαΐου. «Από αύριο, με την εφαρμογή του δευτέρου σταδίου άρση των μέτρων, συνολικά 155.962 εργαζόμενοι επιστρέφουν στις δουλειές τους και επαναλειτουργούν 66.010 επιχειρήσεις, η δραστηριότητα των οποίων είχε ανασταλεί», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους κατακλύζουν πλατείες και άλλους ανοικτούς χώρους, λέγοντας ότι κάποιοι επιχειρούν να αναγάγουν την υπόθεση του κορωνοϊού σε πολιτικό θέμα. «Ο κορωνοϊός ούτε πολιτικές ούτε ιδεολογικές διακρίσεις κάνει. Κολλάει δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους και δεν μπορεί να τον σταματήσει η Αστυνομία», δήλωσε με νόημα ο κ. Χαρδαλιάς.
Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί πώς θα είναι τα πράγματα σε 10-15 ημέρες από τώρα. Μη μας ξεγελάνε τα σημερινά νούμερα. Προφανώς δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι, όμως, όπου βγούμε πρέπει να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής: Χέρια – Απόσταση – Μάσκα.

Κορονοϊός: Το νέο ενημερωτικό σποτ με την Κατερίνα Λέχου

Στο πλαίσιο του συντονιστικού της ρόλου για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού COVID-19, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρουσιάζει το νέο ενημερωτικό της σποτ «Μένουμε Ασφαλείς, Βγαίνουμε Νικητές». Το νέο σποτ, με την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου, αναφέρεται στον κίνδυνο που διατρέχουμε όλοι μας όταν δεν τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις και δεν αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό. Ειδικά όταν πολλοί άνθρωποι ή πολύ μεγάλες παρέες μαζεύονται μαζί, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, όπως οι πλατείες, δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες για την μετάδοση του ιού. Το σποτ αυτό, μας προτρέπει να τηρούμε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ιδίως να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, ώστε να μείνουμε ασφαλείς σήμερα και αύριο. Γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν χτες.

Επισημαίνεται ότι το πρωί της Κυριακής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει το πρώτο σποτ αυτής της σειράς, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη, μόλις μία ημέρα μετά την έναρξη προβολής του, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε για σεξιστικό περιεχόμενο.

Δείτε ακόμη

Οικονομολόγος του Χάρβαρντ: «Το lockdown πρέπει να κρατήσει περίπου 3 μήνες για να σωθούν ζωές»
«Ανοίγουν» τα νησιά -Ελεύθερη η μετακίνηση ιδιοκτητών και εργαζομένων
Μητσοτάκης και Γεννηματά γράφουν για τη μητέρα – Δύο πολύ τρυφερά ποστ
Αρκετός κόσμος και σήμερα στις παραλίες – Απόλαυσε βουτιές, με σύμμαχο τον καιρό
Πρώτο κουδούνι αύριο – Πώς θα προστατευθούν μαθητές κι εκπαιδευτικοί
Τι ανοίγει τη Δευτέρα 11 Μαΐου – Επιχειρήσεις, καταστήματα, λιανεμπόριο
Guardian: Τι ισχύει για τις μάσκες, ποια μας προστατεύει καλύτερα
Αποσύρεται το σποτ με τον Χρήστο Λούλη – Έντονες αντιδράσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις