Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολάκης – Μηταράκης: «Πλακώθηκαν» για τη νέα δομή στη Μαλακάσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης – Μηταράκης: «Πλακώθηκαν» για τη νέα δομή στη Μαλακάσα

Πολάκης - Μηταράκης: Όπως αποδείχθηκε, ο εργολάβος που κατήγγειλε ο Π.Πολάκης είχε επιλεγεί απο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους.

Πολάκης – Μηταράκης: Σε μπούμερανγκ μετατράπηκε καταγγελία για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων και για απευθείας αναθέσεις σε «γαλάζιους» επιχειρηματίες που εξαπέλυσε ο κ. Παύλος Πολάκης στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας εμφάνισε έγγραφα για να υποστηρίξει πως το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εν μέσω πανδημίας προχώρησε σε απευθείας ανάθεση έργου για την επέκταση της δομής φιλοξενίας Μεταναστών στην Μαλακάσα. Πρόσθεσε δε ότι το έργο ανέλαβε εταιρεία της οποίας ο επιχειρηματίας εμφανιζόταν εμπλεκόμενος στην υπόθεση Βατοπεδίου για να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει παλιές αμαρτωλές πρακτικές. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, ο εργολάβος που κατήγγειλε ο κ. Πολάκης είχε επιλεγεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με μεγαλύτερο μάλιστα περιθώριο κέρδους.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Νότης Μηταράκης εξήγησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ πως η πανδημία επέβαλε την λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με μεταφορά μεταναστών προς την ενδοχώρα. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η επέκταση των δομών σε Μαλακάσα και Σέρρες με κατεπείγουσες διαδικασίες όπως αυτές προβλέπονται από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός αυτού, ο υπουργός είπε ότι για την επέκταση της δομής στην Μαλακάσα κρίθηκε προτιμότερο να αναλάβει το έργο ο αρχικός κατασκευαστής της δομής που είχε επιλεγεί το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι η εταιρεία που το 2018 είχε φτιάξει την Μαλακάσα. Το έργο ΣΥΡΙΖΑ κόστισε 3.250 ευρώ ανά διαμένοντα. Το έργο που αναθέσαμε εμείς έχει κόστος 2.330 ευρώ ανά διαμένοντα. Είναι 23% φθηνότερο με τον ίδιο εργολάβο που εσείς είχατε επιλέξει».

Δείτε ακόμη

Πολάκης: «Πίσω ρε Νταβέλη που θα στείλεις και εξώδικο»

Τα βιβλία από τα παλιά και το “Contagion” – Η καραντίνα του Πολάκη

Μετά τον Πολάκη και ο Κυρίτσης στηρίζει τις χυδαιότητες του Γρηγόρη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις