Αθήνα

°C

Τρίτη

28

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ – κορονοϊός: “Ο ιός θα φύγει από μόνος του, χωρίς εμβόλιο”
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ – κορονοϊός: “Ο ιός θα φύγει από μόνος του, χωρίς εμβόλιο”

Τραμπ - κορονοϊός: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την άποψη ότι ο κορονοϊός θα εξαφανιστεί μετά από μια χρονική περίοδο χωρίς να έχει προηγουμένως ανακαλυφθεί το εμβόλιο.

Τραμπ – κορονοϊός: Ακόμα μία γνώμη που σχολιάζεται διατύπωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς δήλωσε σίγουρος πως ο κορονοϊός, τελικά “θα εξαφανιστεί” χωρίς εμβόλιο. Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βουλευτές των Ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την άποψη ότι ο κορονοϊός θα εξαφανιστεί μετά από μια χρονική περίοδο χωρίς να έχει προηγουμένως ανακαλυφθεί το εμβόλιο. “Πιστεύω για τα εμβόλια ό,τι πιστεύω για τα τεστ: Αυτό θα εξαφανιστεί χωρίς εμβόλιο. Θα εξαφανιστεί και δεν θα το ξαναδούμε πιθανότατα μετά από μια χρονική περίοδο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις του ιού, προσδιορίζοντας την πρώτη το προσεχές φθινόπωρο σημειώνοντας, όμως, ότι τελικά θα υποχωρήσουν. “Υπήρξαν ορισμένοι ιοί ή γρίπες που ήρθαν και έφυγαν και ποτέ δεν βρήκαν εμβόλιο. Και εξαφανίστηκαν. Δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά. Πέθαναν όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα” επέμεινε ο Τραμπ. Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ προκάλεσε επίμονες ερωτήσεις από πλευράς δημοσιογράφων που κάλυπταν την εκδήλωση, με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να τα “μαζέψει” λέγοντας: “Οι ειδικοί λένε ότι θα φυγεί – όχι απαραίτητα φέτος – δεν σημαίνει ότι θα αυτό θα γίνει το φθινόπωρο ή μετά το φθινόπωρο. Αλλά τελικά θα εξαφανιστεί. Το ερώτημα είναι αν χρειαζόμαστε εμβόλιο. Κάποια στιγμή πιθανότατα θα εξαφανιστεί μόνος του. Αν είχαμε εμβόλιο αυτό θα μας βοηθούσε”.

Καμία συνάντηση με μέλος του προσωπικού του Πενς

Στο μεταξύ, ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε, χθες, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήρθε πρόσφατα σε επαφή με ένα μέλος του προσωπικού του αντιπροέδρου Μάικ Πενς, που διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορονοϊό. “Σήμερα το πρωί κάποιος από το προσωπικό του αντιπροέδρου βρέθηκε θετικός στον ιό και για να είμαστε σίγουροι κοιτάξαμε τις πρόσφατες επαφές αυτού του ατόμου”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αξιωματούχος που συνοδεύει τον Πενς σε ταξίδι του στην Αϊόβα.

Πρόσθεσε πως το άτομο αυτό ίσως ήρθε σε επαφή με έξι ανθρώπους που ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψουν χθες μαζί με τον αντιπρόεδρο και οι οποίοι δεν επιβιβάστηκαν στην πτήση του Air Force 2. Νωρίτερα, αναφέρθηκε πως ούτε ο Τραμπ ούτε ο Πενς είχαν έρθει σε επαφή πρόσφατα με το εν λόγω άτομο που προσβλήθηκε από τον ιό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις