Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μεταναστευτικό: Αλληλεγγύη από το Βέλγιο
ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Αλληλεγγύη από το Βέλγιο

Μεταναστευτικό: Το Βέλγιο θα υποδεχτεί 18 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης ανηλίκων σε χώρες της ΕΕ

Μεταναστευτικό: Την πρόθεση του Βελγίου να υποδεχθεί 18 ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες από την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε η υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης Μάγκι Ντε Μπλοκ. Η Βελγίδα υπουργός σημείωσε ότι η μετεγκατάσταση των 18 ανηλίκων, τους οποίους χαρακτήρισε «πολύ ευάλωτους», θα γίνει «γρήγορα», αλλά δεν έδωσε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι βιώνει η Ελλάδα και θέλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι προς αυτήν. Κάνουμε επομένως μια επιπρόσθετη προσπάθεια, παρά την κρίση του κορονοϊού και τον κορεσμό του δικτύου υποδοχής μας», τόνισε η υπουργός. Η χώρα μας συνεχίζει να συνηγορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπέρ της αναθεώρησης των κανόνων που ισχύουν σήμερα. Το να αναζητούμε λύσεις ad hoc, πλοιάριο με πλοιάριο, κρίση την κρίση, δεν είναι αποτελεσματικό. Χρειάζεται μια συνολική λύση», υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι το Βέλγιο είναι σήμερα «αναλογικά πολύ πιο αλληλέγγυο από τις περισσότερες άλλες χώρες μέλη» της ΕΕ.

Μετανστευτικό: 1.600 παιδιά προς μετεγκατάσταση

Περίπου 1.600 ασυνόδευτα παιδιά θα μεταφερθούν από την Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος. Δώδεκα από αυτά βρίσκονται από τα μέσα Απριλίου στο Λουξεμβούργο, την πρώτη χώρα που υλοποίησε τη δέσμευσή της. Ακολούθησε η Γερμανία που παρέλαβε 47 παιδιά και εφήβους.

Και άλλοι πρόθυμοι

Μεταξύ των χωρών που δηλώνουν πρόθυμες να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα μετεγκατάστασης είναι η Βουλγαρία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Λιθουανία, η Σερβία και η Ελβετία.

Δείτε ακόμη

Δωρεάν μπύρα για όλους στη Γερμανία ελέω κορονοϊού

Μελαγχολικότεροι οι νέοι κάτω των 35 λόγω καραντίνας

Εργασία από το σπίτι ως το τέλος του χρόνου για τους υπαλλήλους του Facebook και της  Google

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις