Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φοίβος Δεληβοριάς – Άδωνις Γεωργιάδης: Ο πατέρας του τραγουδοποιού παίρνει θέση
ΕΛΛΑΔΑ

Φοίβος Δεληβοριάς – Άδωνις Γεωργιάδης: Ο πατέρας του τραγουδοποιού παίρνει θέση

Φοίβος Δεληβοριάς - Άδωνις Γεωργιάδης: Μετά την ανάρτηση του γιου του, απαντά στην πολιτεία με μια άγνωστη ιστορία.

Φοίβος Δεληβοριάς – Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Φώτης Δεληβοριάς, ο πατέρας του τραγουδοποιού Φοίβου Δεληβοριά, με μια ανάρτησή του στα social media απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη, τη Λίνα Μενδώνη και στον Στέλιο Πέτσα για τις δηλώσεις και τα μέτρα που πήραν σχετικά με τους ανθρώπους του Πολιτισμού. «Δεν είναι η πρώτη φορά που υπουργοί της ΝΔ όπως ο Άδωνις και η Μενδώνη εκδηλώνουν την εχθρότητά τους απέναντι στον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον τίμησαν και τον τιμούν και μερικοί έκαναν γνωστή την Ελλάδα στον κόσμο» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Φώτης Δεληβοριάς, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, προσθέτει ότι «παραφράζοντας την ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι σε 100 χρόνια κανείς δεν θα μας θυμάται ενώ τον Μίκη θα τον θυμούνται όλοι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε 20 χρόνια κανείς δεν θα θυμάται τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Μενδώνη ενώ θα θυμούνται αυτούς που ο Άδωνις βρίζει από τα κανάλια και η Μενδώνη μορφάζει αηδιαστικά ακούγοντας το όνομά τους».

Φοίβος Δεληβοριάς: Είμαι απελπισμένος για μένα, για την οικογένειά μου, για όλους
Επίθεση Άδωνι σε Δεληβοριά: Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος κατά της κυβέρνησης
Η άγνωστη ιστορία

Ο ίδιος συνεχίζει «αντιγράφω από το την ιστοσελίδα WOMANTOC μία άγνωστη ιστορία για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη που έφυγε από τη ζωή, στις 7 Φεβρουαρίου του 2017, ήρθε στη δημοσιότητα λίγο καιρό μετά τον θάνατο του, κάνοντας το κοινό που τον αγαπούσε όσο λίγους Έλληνες τραγουδοποιούς να γελάσει και να βουρκώσει παράλληλα από συγκίνηση με το μεγαλείο του Μάνου Χατζιδάκι και φυσικά με το σημαντικότητα του ίδιου του Λουκιανού. Μία ιστορία που λέγεται ότι είχε διηγηθεί ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις στον κύκλο του λίγο καιρό αφότου συνέβη. Ήταν το 1980 όταν ο τότε πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης είχε αναφέρει στη Βουλή τρεις φορές το όνομα του Λουκιανού Κηλαηδόνη ως παράδειγμα προς αποφυγήν σε σχέση με την μουσική που θα έπρεπε να ακούνε οι νέοι» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Ο Μάνος Χατζιδάκις, ιδρυτής και διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος, είχε ένα αλάνθαστο αισθητήριο στο να διακρίνει τους νέους δημιουργούς που άνοιγαν δρόμους σε κάθε μορφή τέχνης, ιδιαίτερα στην μουσική και κόντρα στα εμβατήρια της εποχής. Και φυσικά τους προέβαλε μέσω του Τρίτου Προγράμματος. Είναι η εποχή της Λιλιπούπολης. Έπαιζε λοιπόν ο Χατζιδάκις μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη σχολιάζοντας πόσο σημαντικό και πρωτοπόρο είναι το έργο του.

Ενοχλημένος ο τότε υπουργός Πολιτισμού Κ. Τσαλδάρης, ο επονομαζόμενος “Νανάς” με το χαρακτηριστικό τικ στο πρόσωπο, τηλεφώνησε στον Μάνο Χατζιδάκι για να τον επιπλήξει -αν ήταν δυνατόν ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο- επειδή μετέδιδε Κηλαηδόνη. Ο Μάνος Χατζιδάκις του απάντησε με τρεις λέξεις: «Νανά, είσαι βλάξ». Και κλείνοντάς του κατάμουτρα το τηλέφωνο έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να παίζουν μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη για ολόκληρη την υπόλοιπη μέρα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις