Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2020: Στο 20,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, τι φοβούνται οι Έλληνες
ΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2020: Στο 20,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, τι φοβούνται οι Έλληνες

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2020: Σε πολιτική σταθερά για όλη την κοινωνία αναδεικνύεται με αφορμή την πανδημία ο Μητσοτάκης, καθώς κρίνεται ως «καταλληλότερος» για το αξίωμα από το 51% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2020: Μεγάλο προβάδισμα εξακολουθεί να καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της PULSE για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 20,5 ποσοστιαίων μονάδων. Στο 6% το Κίνημα Αλλαγής, στο 5,5% το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση, στο 2,5% το ΜέΡΑ25 και στο 1,5% η Χρυσή Αυγή. Στο 4,5% το άλλο κόμμα, στο 11,5% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 51% των ερωτηθέντων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης (έναντι 53% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση) ενώ το 23% ο Αλέξης Τσίπρας (έναντι 22%), με τη διαφορά μεταξύ των δύο ανδρών να βρίσκεται στο 28%. 22% απαντά κανένας από τους δυο, έναντι 20% στην προηγούμενη έρευνα. 4% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ (5%). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτυγχάνει τη δεύτερη καλύτερη δημοσκοπική “επίδοση” στα ποσοστά καταλληλότητας από τον Ιανουάριο του 2019 (με πρώτη το 53% της αμέσως προηγούμενης), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τη δεύτερη χειρότερη (με πρώτη το 22% και πάλι της αμέσως προηγούμενης έρευνας).

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2020: Θετική αποτίμηση για τις κυβερνητικές ενέργειες

Το 75% συνολικά αξιολογεί μάλλον θετικά (28%) έως σίγουρα θετικά (47%) τις κυβερνητικές αποφάσεις και ενέργειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενώ το 20% συνολικά τις αξιολογεί σίγουρα αρνητικά (8%) έως μάλλον αρνητικά (12%). 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Αξιολόγηση της κυβέρνησης στην πανδημία σε εκλογείς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Το 92% των εκλογέων της ΝΔ αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενώ το 5% τα αποτιμά μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τα κυβερνητικά μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ το 31% μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 90% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τα κυβερνητικά μέτρα για τον ιό, ενώ το 7% τα θεωρεί μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 3% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Περισσότερος φόβος για την οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας παρά για την εξάπλωση του ιού

Η οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας φαίνεται πως διασπείρει περισσότερο φόβο στην κοινή γνώμη από τη διασπορά του ίδιου του ιού.

Στην ερώτηση πώς θα επηρεάσουν οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους τους προσεχείς μήνες το 66% των ερωτώμενων συνολικά εκτιμά αρκετά (32%) έως πολύ (34%), το 15% μέτρια, και το 13% λίγο (8%) και ελάχιστα έως καθόλου (5%). 6% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. Συγκριτικά, στην έρευνα Απριλίου συνολικά 63% είχε απαντήσει αρκετά (24%) έως πολύ (29%), 19% των ερωτώμενων είχε απαντήσει μέτρια, ενώ το 23% αθροιστικά είχε απαντήσει λίγο (12%) και ελάχιστα έως καθόλου (11%). Επίσης 5% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Στην ερώτηση για το πόσο ανησυχούν από τη νόσο στη χώρα μας το 63% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (30%) έως πολύ (33%), το 20% μέτρια, και το 13% λίγο (6%) και ελάχιστα έως καθόλου (7%). 4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. Συγκριτικά, στην έρευνα Απριλίου συνολικά 78% είχε απαντήσει αρκετά (35%) έως πολύ (43%), 12% των ερωτώμενων είχε απαντήσει μέτρια, ενώ το 7% αθροιστικά είχε απαντήσει λίγο (3%) και ελάχιστα έως καθόλου (4%). 3% των ερωτηθέντων δήλωνε δεν γνωρίζω/δεν απαντώ. Στη σφυγμομέτρηση Μαρτίου συνολικά 42% είχε απαντήσει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ από την πανδημία, 26% μέτρια και 26% ελάχιστα έως καθόλου.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων στην οικογένεια

Στην ερώτηση κατά πόσο θα εφαρμόζουν οι περισσότεροι συμπολίτες τις νέες οδηγίες προφύλαξης μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων το 44% συνολικά απαντά από αρκετά (8%) έως πολύ (36%), το 34% εκτιμά μέτρια, το 17% συνολικά από ελάχιστα έως καθόλου (7%) έως λίγο (10%). Δεν ξέρω/δεν απαντώ δηλώνει το 5%.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2020: Αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία

Το 44% συνολικά αξιολογεί μάλλον θετικά (26%) έως σίγουρα θετικά (18%) τη στάση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία, ενώ το 50% συνολικά τις αξιολογεί σίγουρα αρνητικά (24%) έως μάλλον αρνητικά (26%). 6% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πανδημία σε ψηφοφόρους ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Το 32% των εκλογέων της ΝΔ αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ το 64% τα αποτιμά μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον κορωνοϊό, ενώ το 18% μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 23% των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ιό, ενώ το 71% τα θεωρεί μάλλον έως σίγουρα αρνητικά. 6% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2020: Αξιολόγηση χαλάρωσης μέτρων

Το 11% των ψηφοφόρων της ΝΔ εκτιμούν ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού έγινε νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε, το 76% την κατάλληλη στιγμή, ενώ το 6% αργότερα απ’ ό,τι έπρεπε. 7% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 23% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έγινε νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε, το 52% την κατάλληλη στιγμή, ενώ το 18% αργότερα απ’ ό,τι έπρεπε. 7% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Το 6% των εκλογέων του Κινήματος Αλλαγής εκτιμούν ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων έγινε νωρίτερα απ’ ό,τι έπρεπε, το 78% την κατάλληλη στιγμή, ενώ το 7% αργότερα απ’ ό,τι έπρεπε. 9% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Δημοσκόπηση ΣΚΑΙ Pulse 2020: Η μεγάλη σφυγμομέτρηση εν μέσω πανδημίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις