Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αίτηση για 600 ευρώ – παράταση: Παρατείνεται η προθεσμία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτηση για 600 ευρώ – παράταση: Παρατείνεται η προθεσμία

Αίτηση για 600 ευρώ - παράταση: Σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) την παράταση ζήτησε το ΟΕΕ από κοινού με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Αίτηση για 600 ευρώ – παράταση: Παρατείνεται έως και την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2020, η προθεσμία υποβολής αίτησης από τους δικαιούχους επιστήμονες -ελεύθερους επαγγελματίες για τη λήψη του επιδόματος ύψους 600 ευρώ.

Το υπουργείο Εργασίας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση – αποζημίωση ειδικού σκοπού των 600 ευρώ των επιστημόνων.

Η αίτηση από τους δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (supportemployees.services.gov.gr).

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού 600 ευρώ είναι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας και σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική ιδιότητά τους βάσει ΑΦΜ.

Δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι όλοι όσοι αιτήθηκαν συμμετοχής στην πρόσκληση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, χωρίς να χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Όσοι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είχαν λάβει μέρος στην παραπάνω πρόσκληση, δύνανται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ (supportemployees.services.gov.gr) για την καταβολή της ανωτέρω οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με τη χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτουν.

Σημειώνεται ότι η κατά τα ανωτέρω ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της μετά την υποβολή αυτής, στο περιβάλλον του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του Τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα) στον οποίον και θα καταβληθεί το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης.

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Η καταβολή γίνεται εφάπαξ με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην υποβαλλόμενη αίτησή του.

Δείτε ακόμη

Πώς μπορείτε να ακυρώσετε το πρόστιμο των 150 ευρώ

Άδεια ειδικού σκοπού: Ποιοι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθεί
Επίδομα 800 ευρώ: Τρεις ακόμη πληρωμές για τους πληττόμενους μισθωτούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις