Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τηλεργασία: Επιμένουν Facebook και Google
ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεργασία: Επιμένουν Facebook και Google

Τηλεργασία: Οι τεχνολογικοί κολοσσοί Facebook και Google ανακοίνωσαν σχέδια για να ανοίξουν τα γραφεία τους, αλλά επιτρέπουν περισσότερη ευελιξία με εργασία στο σπίτι.  

Τηλεργασία: Ο κορονοϊός, από τον οποίο μολύνθηκαν περισσότεροι από 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, έχει υποχρεώσει τις περισσότερες κυβερνήσεις να επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς. Παράλληλα, έχει αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων με την εξ αποστάσεως εργασία να αναδεικνύεται σε νέα τάση, η οποία μάλιστα αποκτά χαρακτήρα μονιμότητας.

Στο πλαίσιο αυτό Facebook και Google ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν το άνοιγμα των γραφείων τους, προσφέροντας ωστόσο στους υπαλλήλους τη δυνατότητα της επιλογής της τηλεργασίας. Η Google αρχικά είπε ότι θα διατηρούσε την πολιτική έως την 1η Ιουνίου, αλλά την επεκτείνει για όλη τη χρονιά. Το Facebook είχε πει ότι θα ανοίξει ξανά τα γραφεία του στις 6 Ιουλίου, καθώς σταδιακά καταργούνται τα lockdowns. Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δήλωσε ότι οι υπάλληλοι που πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο θα μπορούν να το πράξουν από τον Ιούλιο με τη λήψη βελτιωμένων μέτρων ασφαλείας.

Τηλεργασία: Παρατείνεται το καθεστώς της εργασίας από απόσταση

Ωστόσο, η πλειονότητα των εργαζομένων που μπορούν να εκτελέσουν τη δουλειά τους από το σπίτι θα είναι σε θέση να το κάνουν μέχρι το τέλος του έτους, πρόσθεσε ο κ. Pichai. Η ανακοίνωση συμπίπτει με αυτή του Facebook. H εταιρεία Facebook Inc ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους εργαζόμενούς της, που μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους, να συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι το τέλος του χρόνου, καθώς η πανδημία του κορονοϊού υποχρεώνει τις κυβερνήσεις να παρατείνουν το καθεστώς της τηλεργασίας σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης.

Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμένει επίσης ότι τα περισσότερα γραφεία του θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της εταιρείας.

Δείτε ακόμη

Δολοφονία μέλους του Ρουβίκωνα από τη σύντροφό του – Τι υποστήριξε στην απολογία της

Μετακινήσεις εκτός νομού: Για ποιους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην επαρχία

Επί ποδός η ΕΛΑΣ για τις γεμάτες πλατείες – Μόνο στο Παγκράτι δεν συμμορφώθηκαν (pics – vids)

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις