Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υπερπανσέληνος Μαΐου 2020: Μαγευτικές εικόνες από το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του έτους
ΕΛΛΑΔΑ

Υπερπανσέληνος Μαΐου 2020: Μαγευτικές εικόνες από το τελευταίο ολόγιομο φεγγάρι του έτους

Υπερπανσέληνος Μαΐου 2020: Πανέμορφες φωτογραφίες που απαθανατίζουν το υπέροχο θέαμα που προσέφερε ο ουρανός το βράδυ της Πέμπτης.

Υπερπανσέληνος Μαΐου 2020: Μαγεύουν οι εικόνες με την τελευταία υπερπανσέληνο του 2020. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Ακρόπολη προκειμένου να θαυμάσει το φεγγάρι που φαίνεται μεγαλύτερο και πιο φωτεινό από ό,τι συνήθως. Χθες Πέμπτη 7 Μαΐου, καταγράφηκε η τελευταία από τις τέσσερις υπερπανσελήνους του 2020 καθώς η Σελήνη πλησίασε ξανά περισσότερο τη Γη, φθάνοντας σε απόσταση 361.184 χιλιομέτρων (περίγειο).

Όταν η υπερπανσέληνος βρίσκεται ακόμη κοντά στον ορίζοντα, τότε το φεγγάρι φαίνεται ακόμη μεγαλύτερο στα μάτια των παρατηρητών. Ο όρος υπερπανσέληνος (supermoon) δεν είναι επιστημονικός, αλλά δημιούργημα του αστρολόγου Ρίτσαρντ Νόλε από το 1979. Η επόμενη υπερπανσέληνος θα συμβεί τον Μάιο του 2021.Μπορεί τα μέτρα προστασίας και οι συστάσεις για αποφυγή συνωστισμού να μην επιτρέπουν στο ευρύ κοινό να απολαύσει το θέαμα από δημοφιλή μέρη, όμως οι φωτογραφίες από τον βράχο της Ακρόπολης αλλά και από πολλές περιοχές της χώρας πραγματικά είναι μαγευτικές.

Δείτε ακόμη

Μετακινήσεις εκτός νομού: Για ποιους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην επαρχία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις