Κραουνάκης – Μενδώνη: Αιχμηρή ανάρτηση για τα μέτρα για τον Πολιτισμό

ΕΛΛΑΔΑ

Κραουνάκης – Μενδώνη: Αιχμηρή ανάρτηση για τα μέτρα για τον Πολιτισμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κραουνάκης - Μενδώνη: Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τους εργαζόμενους στον χώρο του Πολιτισμού και της Τέχνης.

08.05.2020 | 11:54

Κραουνάκης – Μενδώνη: Μία αιχμηρή ανάρτηση μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού Πολιτισμού για τους εργαζόμενους στον χώρο των τεχνών, έκανε ο Σταμάτης Κραουνάκης. Με το γνωστό, σαρκαστικό του ύφος, ο μουσικοσυνθέτης αναφέρει μεταξύ άλλων πως “σηκώθηκε η υπουργός καναπές και μοίρασε ψίχουλα.

“Καλημέρα μας. Απασφάλισα εγω, Απασφάλισε ο Ξαρχακος, Απασφάλισε ο Δεληβοριας. Βγηκε Η Υπουργος καναπες και μοιρασε ψιχουλα. Και σημερα επιτοκιο το Αδωνις. Είμαστε ολοι Συριζα??? Θα το ΠΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Δε θα δολοφονήσουν τους Καλλιτέχνες. Δεν είμαστε Επαίτες. Φιλιά Κόσμε”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Μέτρα για τον Πολιτισμό

Υπενθυμίζεται ότι, η υπουργός Πολιτισμού, ανακοίνωσε τα μέτρα ανακούφισης των καλλιτεχνών από τις οικονομικές συνέπειες του κορονοϊού. “Είναι σημαντικό να δούμε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο του πολιτισμού. Προσαρμοστήκαμε με απόλυτη επιτυχία στις νέες συνθήκες ως χώρα. Η πανδημία ανέδειξε δομικά προβλήματα στον χώρο του πολιτισμού, όπως η αδήλωτη εργασία”, δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Μενδώνη.

Περιγράφοντας τα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, η κ. Μενδώνη είπε ότι αμέσως μετά το lockdown, οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό συμπεριλήφθηκαν και δεν εξαιρέθηκαν από τα μέτρα. “Δικαιούχοι των 800 ευρώ είναι όλοι οι εργαζόμενοι που οι συμβάσεις έληξαν πρόωρα”, σημείωσε η υπουργός.

Παράλληλα, χθες, Πέμπτη, εκατοντάδες καλλιτέχνες, δημιουργοί και εργαζόμενοι στον πολιτισμό, φόρεσαν μάσκες και γάντια και συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα, σε μια κορύφωση των κινητοποιήσεών τους υπέρ ουσιαστικής επίλυσης των αιτημάτων τους. Με παλμό και βασικό σύνθημα τη φράση του Μπρεχτ ότι “ο πολιτισμός σώζεται μόνο όταν σώζονται οι άνθρωποι”, ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημιουργοί, παλαιότεροι και νεότεροι, τεχνικοί θεάματος-ακροάματος, εκπαιδευτικοί σε Ωδεία, σε σχολές χορού, διαδήλωσαν δυναμικά υπέρ της “ισότιμης μεταχείρισης για όλους τους κλάδους στον χώρο του πολιτισμού”, την αγωνία τους “μη μείνουν κενό γράμμα οι πρώτες δηλώσεις για στήριξη του πολιτισμού “.

Δείτε ακόμη

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι καλλιτέχνες θα το λάβουν

Exit mobile version