Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος: Έλληνες κατέρριψαν τουρκικό drone
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Έλληνες κατέρριψαν τουρκικό drone

Έβρος: Τούρκοι έδειραν στρατιωτικό τους για λάθος χειρισμό drone που οδήγησε σε «τύφλωση» και κατάρριψή του από τις ελληνικές αρχές

Έβρος: Στο φως της δημοσιότητας ήρθε ένα άγνωστο περιστατικό που έλαβε χώρα στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο τις κρίσιμες ημέρες του της προσπάθειας των Τούρκων να προωθήσουν χιλιάδες μετανάστες στην ελληνική επικράτεια για την αποσταθεροποίηση της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι  Τούρκοι σήκωσαν drone στην οριογραμμή για να κάνουν κατόπτευση του ελληνικού εδάφους. Ένας λάθος χειρισμός, ωστόσο, από την πλευρά του Τούρκου χειριστή έδωσε το πλεονέκτημα στις ελληνικές Αρχές, οι οποίες «τύφλωσαν» ηλεκτρονικά το drone και το κατέρριψαν. Πρόκειται για την «αντι-drone» τεχνολογία, που μπλοκάρει τις συχνότητες.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί και στρατοχωροφύλακες έγιναν έξαλλοι βλέποντας την κατάρριψη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους τους. Το μένος τους πλήρωσε ο χειριστής του drone, ο οποίος δέχτηκε επίθεση από τους Τούρκους συναδέλφους του που άρχισαν να τον γρονθοκοπούν. Καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο για άγριο ξυλοδαρμό από οργισμένους Τούρκους, οι οποίοι στη συνέχεια άρχισαν να ψάχνουν στο έδαφος, πάνω στην οριογραμμή, για να βρουν το drone.

Έβρος: Και λερωμένοι

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο σημείο όπου άρχισαν να ψάχνουν υπήρχαν χρωμοπαγίδες, που χρησιμοποιούνται για την επισήμανση όσων επιχειρούν να περάσουν παρανόμως τα σύνορα και οι οποίες δημιούργησαν πρόσθετα προβλήματα στους Τούρκους Στρατοχωροφύλακες που έκαναν την έρευνα. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, μία χρωμοπαγίδα έσκασε ακριβώς δίπλα από Τούρκο που αναζητούσε το drone.

Δείτε ακόμη

Δολοφονία μέλους του Ρουβίκωνα από τη σύντροφό του – Τι υποστήριξε στην απολογία της

Μετακινήσεις εκτός νομού: Για ποιους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην επαρχία

Επί ποδός η ΕΛΑΣ για τις γεμάτες πλατείες – Μόνο στο Παγκράτι δεν συμμορφώθηκαν (pics – vids)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις