Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Διακοπές Ελλάδα – κορονοϊός: Εύσημα από τον ξένο Τύπο, ιδανικός προορισμός η χώρα
ΚΟΣΜΟΣ

Διακοπές Ελλάδα – κορονοϊός: Εύσημα από τον ξένο Τύπο, ιδανικός προορισμός η χώρα

Διακοπές Ελλάδα - κορονοϊός: Ως ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές εν μέσω της πανδημίας χαρακτηρίζει την Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Bild, όπως και άλλα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Διακοπές Ελλάδα – κορονοϊός: Το ελληνικό σχέδιο για τον τουρισμό παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Bild. Σε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της Bild στην Αθήνα, Λιάνας Σπυροπούλου, και του δημοσιογράφου Lou Siebert σημειώνεται ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, έχει συγκεκριμένες ιδέες και σχέδιο για τον τουρισμό, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες υγείας. «Εάν η εξέλιξη της Covid-19 συνεχίσει έτσι, θα μπορούν γίνουν καλοκαιρινές διακοπές στην Γερμανία και σε ευρωπαϊκές γειτονικές χώρες, όπου οι αριθμοί κρουσμάτων εξελίσσονται επίσης θετικά», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος στην «Tagesspiegel» και πρόσθεσε: «Αλλά δεν θα ξέγραφα ακόμη και άλλες περιοχές στην Ευρώπη, π.χ. τις Βαλεαρίδες ή τα ελληνικά νησιά. Αν δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου νέα κρούσματα και η ιατρική φροντίδα λειτουργεί, θα μπορούσε κανείς σκεφτεί και για καλοκαιρινές διακοπές εκεί», τόνισε ο κ. Μπάραϊς.

Το δημοσίευμα της Bild για την Ελλάδα

Μεγάλη ανησυχία για τις καλοκαιρινές διακοπές! Αν και το καλοκαίρι είναι προ των πυλών, τα σχέδια για τις φετινές διακοπές παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εκατομμύρια άνθρωποι δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αφότου η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση επέκτεινε την παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση για τουρίστες έως τουλάχιστον τις 14 Ιουνίου, οι Γερμανοί θα πρέπει να συνεχίσουν να ανησυχούν για τις διακοπές τους.

Αλλά μέσα σε όλη αυτή τη φασαρία μια χώρα δημιουργεί ελπίδα! Η BILD διαθέτει αποκλειστικές πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτές, ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας Χάρης Θεοχάρης έχει συγκεκριμένες ιδέες για το πώς θα μπορούσαν παρόλα αυτά να λειτουργήσουν οι διακοπές στην παραλία. «Έχουμε ένα σχέδιο για την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες, αλλά σε συμφωνία με τους κανονισμούς Υγείας», αποκάλυψε ο Θεοχάρης στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Διακοπές Ελλάδα – κορονοϊός: Αυτά περιλαμβάνει το σχέδιο για τον τουρισμό

Το σχέδιο προβλέπει τη σύνταξη πρωτοκόλλων Υγείας για ξενοδοχεία, μαρίνες, σκάφη αναψυχής, ταξιδιωτικά λεωφορεία και αεροπλάνα -πιθανώς με βάση τα λεγόμενα διαβατήρια Υγείας. Συγκεκριμένα αυτό σημαίνει: Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να ελέγχονται με συνέπεια για κορωνοϊό. Ο Υπουργός θεωρεί ότι μέτρα σαν και αυτά θα είναι ρεαλιστικό να εφαρμοστούν. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες θα πρέπει ακόμη να συζητηθούν. Ο στόχος: Να δημιουργηθούν συνολικά οι συνθήκες εκείνες, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων, των επισκεπτών, αλλά και το κύρος των ταξιδιωτικών προορισμών.

Ο Υπουργός Τουρισμού βασίζεται στη διεθνή συνεργασία. Διπλωματικά μέτρα θα εξασφαλίσουν την υποστήριξη άλλων χωρών. Η Ελλάδα είναι μεν έτοιμη να δεχτεί τουρίστες, εάν όμως η γερμανική, η ρωσική ή η αμερικανική κυβέρνηση βάζουν σε καραντίνα εκείνους που επιστρέφουν από την Ελλάδα, αυτό θα αποθαρρύνει τους τουρίστες. Γι’ αυτό και θα πρέπει να συναφθούν εκ των προτέρων διμερείς συμφωνίες με τις εκάστοτε χώρες. Ένα άλλο κρίσιμο σημείο θα είναι οι κρατικές επιδοτήσεις. Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας σχεδιάζουν να ετοιμάσουν ήδη από αυτήν την εβδομάδα συγκεκριμένα και χαμηλού κόστους οικονομικά πακέτα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή της στρατηγικής για τον τουρισμό.

Ο συλλογισμός

Η κυβέρνηση θα αναλάβει εν μέρει τους μισθούς από τον τουριστικό κλάδο, ενώ σε συνεννόηση με τους αντίστοιχους Δήμους θα μπορούσαν εστιατόρια, μπαρ και καφέ να καταβάλλουν μειωμένα τέλη για τη χρήση δημοσίου χώρου. Τα χρήματα θα μπορούσαν επιπλέον να κατευθυνθούν άμεσα στη χρηματοδότηση εκτεταμένων ελέγχων για κορωνοϊό στους τουρίστες. Για την προσέλκυση τουριστών θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη διαφημιστική εκστρατεία, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη τις επόμενες εβδομάδες.

Στο επίκεντρο της Ελλάδας η προώθηση της ασφάλειας

Ο νεωτερισμός: Αντί να διαφημίζονται τα κλασικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, όπως το καλό φαγητό και γαλαζοπράσινα νερά, αυτή τη φορά η εστίαση θα γίνεται στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού και στην ασφάλεια. Και αυτό, γιατί μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σχετικά λίγα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Για την ολοκλήρωση της εκστρατείας για τον τουρισμό, στο ελληνικό σχέδιο προβλέπεται η ενίσχυση των επαφών με ταξιδιωτικούς πράκτορες και διεθνή ΜΜΕ. Για παράδειγμα, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κάποιες πρώτες συζητήσεις με τον πάροχο ταξιδιωτικών υπηρεσιών TUI. Με απλά λόγια: Η Ελλάδα προχωρά σε μία επιθετική στρατηγική προβολής της εικόνας της, και επιδιώκει προφανώς να επιτρέψει σε εμάς τους Γερμανούς -υπό συγκεκριμένες συνθήκες- τις διακοπές στην παραλία. Και για να διαφημιστεί μάλλον ως εναλλακτική λύση σε παραδοσιακές χώρες διακοπών, όπως η Ισπανία ή η Ιταλία, οι οποίες επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Διακοπές Ελλάδα – κορονοϊός: «Ανοιχτό παράθυρο» για τουρισμό  αφήνει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας

Την Ελλάδα, μαζί με την Γαλλία και την Ολλανδία, θεωρεί πιθανούς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ενώ δεν πιστεύει ότι θα είναι εφικτές οι διακοπές εκτός Ευρώπης. Η Γαλλία αίρει τους περιορισμούς στα μέσα Μαΐου, η Ολλανδία πλησιάζει επίσης στο τέλος και η Ελλάδα έχει ήδη παρουσιάσει σχέδιο για τις καλοκαιρινές διακοπές, ενώ η Μαγιόρκα έχει χαμηλό αριθμό κρουσμάτων, δηλώνει ο κ. Λάσετ στην εφημερίδα Bild, η οποία έχει αναφερθεί αναλυτικά το ελληνικό σχέδιο για τον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι «η ελπίδα για τις φετινές διακοπές έρχεται από την Ελλάδα».

Η αίσθησή που σχηματίζει ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός από τη Γερμανία είναι, όπως είπε, «ότι οι άνθρωποι θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές μάλλον σε ευρωπαϊκό έδαφος – δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να φανταστώ μακρινά ταξίδια».

Telegraph: Γιατί η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που θα επισκεφθώ -«Δεν υπάρχει ανταγωνιστής»

Ένα αφιέρωμα στις ομορφιές της Ελλάδας κάνει η βρετανική Telegraph, χαρακτηρίζοντάς της ως τον ιδανικό προορισμό για διακοπές, μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, και μάλιστα χωρίς ανταγωνιστή. Στο άρθρο-ύμνος στην ελληνική ομορφιά, ο συντάκτης περιγράφει όλα όσα πρέπει να αναζητήσει ένας ξένος τουρίστας στην Ελλάδα.

Μετά από ένα εκτεταμένο lockdown, εκατομμύρια άνθρωποι θα θελήσουν να ζήσουν μια μακρινή περιπέτεια. Μερικοί μπορεί να ενδώσουν τελικά στις πολυτελείς διακοπές που σχεδίαζαν εδώ και χρόνια: ταξίδι στην Καραϊβική, ένα σαφάρι στην Νότια Αφρική ή ένα 15νθήμερο σε μια βίλα πάνω από το νερό στις Μαλδίβες. Άλλα ίσως να θελήσουν να επισκεφθούν κάτι καινούργιο και ταυτόχρονα προκλητικό: ίσως την Παταγονία ή κάποιες πόλεις στον «Δρόμο του Μεταξιού» στην Κεντρική Ασία. Όχι όμως εγώ, γράφει ο ταξιδιωτικός συντάκτης. «Θα ψάξω για κάτι οικεία καθησυχαστικό, μια χώρα που γνώρισα και αγαπώ, όπου οι καλές διακοπές είναι εγγυημένες».

Δεν είχα ποτέ κακή εμπειρία

Όπως τονίζει στο δημοσίευμά του στη βρετανική Telegraph, ο προορισμός των ονείρων του είναι ένα μέρος όπου οι Βρετανοί είναι πάντα ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες και όπου ο ήλιος λάμπει πάντα. Αυτό που θέλει, όπως τονίζει, είναι η παρθένα νησιωτική ζωή, τα ανεπιτήδευτα φαγητά και καταλύματα, οι ήσυχες παραλίες, βόλτες σε καταπράσινα λιβάδια και μια πλήρη απομάκρυνση από τις πιέσεις της σύγχρονης ζωής.

«Εάν τα 35 χρόνια ταξιδιωτικής εμπειρίας μού έχουν διδάξει κάτι, είναι πως μια χώρα πάνω από όλες παρέχει σε αφθονία αυτά τα βασικά συστατικά: η Ελλάδα. Έχω επισκεφθεί 8 από τα νησιά της όλα αυτά τα χρόνια (κατά σειρά: Σκιάθος, Παξοί, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Λευκάδα, Σκόπελος, Μύκονος και Τήνος) και δεν είχα ποτέ κακή εμπειρία. Εντάξει, οι ορδές των τουριστών στη Μύκονο για selfies ήταν μια φρικτή εμπειρία, αλλά αυτή είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα», γράφει ο Όλιβερ Σμιθ και παραθέτει τα συστατικά για τέλειες διακοπές στα ελληνικά νησιά, με μερικές προτάσεις για το πού να πάει κάποιος και με την ελπίδα να επισκεφθεί τη χώρα τον Σεπτέμβριο, όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις