Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Υπαίθρια πάρτι – Χαρδαλιάς: Νέο “καμπανάκι” για τον κόσμο στις πλατείες
ΕΛΛΑΔΑ

Υπαίθρια πάρτι – Χαρδαλιάς: Νέο “καμπανάκι” για τον κόσμο στις πλατείες

Υπαίθρια πάρτι - Χαρδαλιάς: Ο Χαρδαλιάς έστειλε και σήμερα αυστηρό μήνυμα κατά των συγκεντρώσεων χωρίς μέτρα προφύλαξης σε πλατείες.

Υπαίθρια πάρτι – Χαρδαλιάς: Ο Νίκος Χαρδαλιάς για ακόμη μια φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, αυτή την φορά με τον συνωστισμό πολιτών σε πλατείες περιοχών. Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες πλατείες λέγοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να τιναχθούν όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει έως τώρα στον αέρα. Είπε ακόμα ότι η τήρηση των μέτρων δεν είναι δουλειά της αστυνομίας, αλλά είναι ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη που σέβεται τους συμπολίτες του και προστατεύει, με τη στάση του, την υγεία των φίλων του και την οικογένειά του. «Δεν είναι ούτε αντίσταση, ούτε μαγκιά οι συγκεντρώσεις στις πλατείες» τόνισε ο υφυπουργός.

Μιλώντας για τον ρόλο της αστυνομίας, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας επεσήμανε ότι «ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές». «Ο κορωνοϊός κολλάει εξαιρετικά εύκολα. Είδαμε μόλις χθες πως από έναν άνθρωπο μόνο κόλλησαν άλλοι δέκα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, θέλοντας να υπογραμμίσει την μεταδοτικότητα του ιού. Το ότι δεν ζήσαμε εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών οφείλεται ότι κινηθήκαμε συντεταγμένα, είπε.

Μετά το πάρτι στην πλατεία

Αφορμή αποτέλεσαν οι εικόνες στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, όπου, συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα, οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμό της τις βραδυνές ώρες. Η αστυνομία έφτασε στο σημείο και καλούσε τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν μετά την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για κλείσιμο της πλατείας από τις 21.00 μέχρι τις 06:00 το πρωί.

Το κλείσιμο της πλατείας Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή πραγματοποιήθηκε μετά τον συγχρωτισμό 300 περίπου νεαρών, το βράδυ της Τρίτης. Νεαροί με μπύρες στα χέρια έστησαν πάρτι στην πλατεία, μετά την άρση των μέτρων, χωρίς να κρατούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο και ακολούθησαν επεισόδια, καθώς οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν πέτρες και μπουκάλια μπύρες.

Συνωστισμός σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους

Εικόνες, όμως, συνωστισμού υπήρξαν τόσο Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, όσο και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και το Αιγάλεω. Οι Αθηναίοι φαίνεται αψηφούν τις οδηγίες των ειδικών περί αποστάσεων και συνωστίσθηκαν σε πλατείες και ανοικτούς χώρους.

Στην πλατεία Αγία Βαρνάβα στο Παγκράτι, πολίτες, χωρίς να κρατούν τις αποστάσεις, καθόντουσαν σε παγκάκια και πεζούλια. Παρόμοιο το σκηνικό στον Λυκαβηττό και και σε περιοχές με θέα την Ακρόπολη, όπου πολίτες είχαν μαζευτεί για να απολαύσουν το φεγγάρι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις