Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συγκεντρώσεις σε πλατείες: Καμπανάκι “Βατόπουλου” – Μπορεί να γίνουν καταστροφικές
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις σε πλατείες: Καμπανάκι “Βατόπουλου” – Μπορεί να γίνουν καταστροφικές

Συγκεντρώσεις σε πλατείες: Ο καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «η Ισπανία καταστράφηκε από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα»

Συγκεντρώσεις σε πλατείες: “Υπενθυμίζω ότι η Ισπανία καταστράφηκε από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα” σημείωσε με νόημα ο καθηγητής μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δ. Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, με αφορμή τα πάρτι που γίνονται τα τελευταία βράδια σε πλατείες. Μιλώντας στον Αντ1 ανέφερε: “Αν υπάρχει ένα κρούσμα και βρεθεί σε ομάδα 500 ατόμων μπορεί μετά από δύο ημέρες να έχουμε 500 κρούσματα και τα 500 κρούσματα δεν ελέγχονται. Συνεπώς επειδή η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη –θυμίζω ότι εξακολουθούμε να έχουμε κρούσματα κορονοϊού στη χώρα- οι μεγάλες συναθροίσεις ατόμων είναι πολύ εύκολο να οδηγήσουν σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση των κρουσμάτων. Χαλαρώνουν τα μέτρα, αλλά εμείς δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Αν δώσουμε την ευκαιρία στον κορονοϊό να φύγει από έναν άρρωστο και να μολύνει συγχρόνως καμιά εικοσαριά άλλους, αυτοί οι είκοσι μετά δεν ελέγχονται”.

Για τη σταδιακή άρση των μέτρων ο κ. Βατόπουλος είπε: “Έχουμε ένα δίλημμα ή να παγώσουμε την κοινωνία ή σιγά σιγά να την κινητοποιήσουμε. Πάμε στο δεύτερο. Σαφώς έχει κινδύνους. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο καθένας μας πρέπει να συνειδητοποιήσει τι γίνεται και αυτό να γίνει σταδιακά και με προσοχή. Είναι κατανοητό για τους νέους να θέλουν να δουν τους φίλους τους αλλά οι μεγάλες συγκεντρώσεις μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές” και τόνισε: “Μια μεγάλη συγκέντρωση με ένα κρούσμα μέσα μπορεί να δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις