Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας Τουρκία: Δε θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στον κατήφορο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας Τουρκία: Δε θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στον κατήφορο

Δένδιας Τουρκία: «Δυστυχώς είμαστε σε ένα κλίμα στο οποίο η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται στην χείρα φιλίας που μονίμως τείνει η χώρα μας», ανέφερε ο ΥΠΕΞ

Δένδιας Τουρκία: «Δεν θα ακολουθήσουμε την Τουρκία στον κατήφορο, ούτε στον λεκτικό κατήφορο, ούτε στον κατήφορο των ενεργειών», τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η γειτονική χώρα οδηγεί τα πράγματα σε μια διαρκή κλιμάκωση που δεν θα αποφέρει θετικά  αποτελέσματα ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την Τουρκία, ούτε και για την ευρύτερη περιοχή. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι «Δυστυχώς είμαστε σε ένα κλίμα στο οποίο η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται στην χείρα φιλίας που μονίμως τείνει η χώρα μας».

«Εμείς έχουμε υποχρέωση να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, την εθνική μας κυριαρχία και να μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να οδηγήσει τις σχέσεις μας σε μια κλιμάκωση τέτοια που να φτάσουμε σε στρατιωτικοποίηση οποιασδήποτε διαφοράς», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δένδιας Τουρκία: «Η στρατιωτικοποίηση των διαφορών θα οδηγήσει σε επιδείνωση»

«Δεν πρόκειται να πάμε σε στρατιωτικοποίηση της κρίσης με την Τουρκία. Είναι η παγίδα την οποία η Τουρκία στήνει για την Ελλάδα: να περάσουμε από το στάδιο του δικαίου στο στάδιο των ενεργειών αυτής τη μορφής. Η στρατιωτικοποίηση των διαφορών με την Τουρκία δεν θα οδηγήσει σε επίλυση, θα οδηγήσει σε επιδείνωση», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα διατηρεί όλα τα δικαιώματα προάσπισης του εθνικού της χώρου».

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι σε διαπραγματεύσεις οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Ιταλία και με την Αίγυπτο, ενώ κάποια στιγμή θα αρχίσουν οι σχετικές συζητήσεις με την Κύπρο και θα επανέλθει στη συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος και με την Αλβανία. «Η κυβέρνηση έχει επιλέξει καταρχήν τη διαπραγμάτευση με την Ιταλία για το θέμα της ΑΟΖ και τη συζήτηση με την Αίγυπτο και επιφυλάσσεται του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο όταν κρίνει ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος», πρόσθεσε τελικά.

Δείτε ακόμη

Μαγιορκίνης: Εστίες υπερμετάδοσης του ιού τα υπαίθρια πάρτι- Αλίμονό μας αν υπάρξει κρούσμα

Φόβος για έξαρση κρουσμάτων από τα κορονοπάρτι – Λουκέτα και πρόστιμα

“Ελλάδα 2021”: Η ανάρτηση για τον “δικτάτορα” Καποδίστρια και οι εξηγήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις