Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Airbnb απολύσεις: Μια σκληρή πραγματικότητα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Airbnb απολύσεις: Μια σκληρή πραγματικότητα

Airbnb απολύσεις: Επανεκτίμηση της έννοιας των σπιτιών όπως όταν ξεκίνησε η εταιρεία, όχι σε μεγαλύτερες μονάδες.

Airbnb απολύσεις: Το αφεντικό της Airbnb, η εταιρεία που πλήττεται σκληρά από τα μέτρα πανδημίας και περιορισμού του Covid-19, ανακοίνωσε την Τρίτη 5 Μαΐου την απόλυση περίπου 25% των 7.500 υπαλλήλων της παγκοσμίως, σύμφωνα με κείμενο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της ομάδας. “Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας”, δήλωσε ο Brian Chesky, συνιδρυτής της πλατφόρμας κρατήσεων κατοικιών. Η Airbnb “έχει πληγεί σκληρά” από την επιδημία που έχει σταματήσει τα ταξίδια παγκοσμίως, με προβλέψεις εσόδων για φέτος “λιγότερες από τις μισές” από αυτές που δημιουργήθηκαν το 2019, όπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης της.

Προς τους υπαλλήλους της έγραψε πως για να αντιμετωπίσει την κρίση, η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια (1,8 δισεκατομμύρια ευρώ) και μείωσε το κόστος λειτουργίας της σε γενικές γραμμές.

“Σκληρές πραγματικότητες”

Αλλά η πλατφόρμα αντιμετωπίζει δύο “σκληρές πραγματικότητες: “δεν ξέρουμε πότε θα συνεχιστούν τα ταξίδια, πότε θα συμβεί αυτό και πόσο διαφορετικά θα είναι”, είπε για να δικαιολογήσει τις σχεδόν 1.900 απολύσεις. Ανακοίνωσε επίσης μια παύση στις επενδύσεις του ομίλου στο τμήμα μεταφορών και στα Airbnb Studios, καθώς και μείωση των επενδύσεων σε διάφορα έργα για την ενσωμάτωση ξενοδοχείων και πολυτελών ακινήτων στην πλατφόρμα του. Σύμφωνα με τον Brian Chesky, αυτή η “επανεστίαση” της εμπορικής στρατηγικής θα επιτρέψει στην Airbnb να επιστρέψει στις “ρίζες και τις βάσεις” της εταιρείας, ενώ οι πελάτες “θα θέλουν επιλογές που είναι πιο κοντά στην έννοια του σπιτιού, πιο ασφαλείς και λιγότερο πολυσύχναστες”, όταν θα αρθούν τα μέτρα περιορισμού, που επηρεάζουν δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις