Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καραντίνα κιλά: Ο κορονοϊός μας έβαλε βάρος
ΚΟΣΜΟΣ

Καραντίνα κιλά: Ο κορονοϊός μας έβαλε βάρος

Καραντίνα κιλά: Το 57% των Γάλλων  δήλωσε ότι πάχυνε μετά την έναρξη της καραντίνας, με την αύξηση του βάρους να είναι 2,5 κιλά κατά μέσο όρο

Καραντίνα κιλά: Ήταν ένας φόβος που είχε εκφραστεί εξ αρχής, ότι η καραντίνα θα μας αυξήσει το βάρος. Στην Ελλάδα, βέβαια, δεν έχουν υπάρξει ακόμα μετρήσεις, αλλά στη Γαλλία είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Και δεν είχαν ενδιάμεσα και Πάσχα υπό τη νεοελληνική έννοια του όρου, της ασυγκράτητης δηλαδή οινοποσίας και κρεολαγνείας. Έτσι, η πλειονότητα των Γάλλων (57%) δήλωσε ότι πάχυνε μετά την έναρξη της καραντίνας στις 17 Μαρτίου, με την αύξηση του βάρους να είναι 2,5 κιλά κατά μέσο όρο ανά άτομο, εξαιτίας της έλλειψης σωματικής δραστηριότητας και του άγχους, σύμφωνα με σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 56% των ανδρών και το 58% των γυναικών παρατήρησαν αύξηση του βάρους τους: 2,7 κιλά κατά μέσο όρο για τους άνδρες και 2,3 κιλά για τις γυναίκες. Μεγαλύτερη αύξηση βάρους παρατηρήθηκε μεταξύ των ανέργων και των ατόμων χαμηλότερης μόρφωσης, όπως και στα ζευγάρια με παιδιά σε σχέση με τους εργένηδες. Εξαιτίας της καραντίνας, το 42% των ερωτηθέντων απάντησε ότι «είχαν ένταση ή έντονες συζητήσεις» με τους συμβίους τους για τον καταμερισμό των εργασιών σχετικά με την προετοιμασία των γευμάτων, ενώ το 41% είχε διαφωνίες για το μενού.

Καραντίνα κιλά: Η προετοιμασία των γευμάτων

Στα ζευγάρια κυρίως οι γυναίκες ήταν αυτές που ετοίμαζαν τα γεύματα, με το 71% των Γαλλίδων να δηλώνει ότι προετοίμασε τα περισσότερα γεύματα, ενώ μόνο το 21% των ανδρών συμμετείχε περισσότερο στη διαδικασία σε σχέση με πριν το lockdown. Από τους ερωτηθέντες, το 42% δήλωσε ότι αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία των γευμάτων, ενώ τα απεριτίφ πριν τα γεύματα έγιναν πιο συχνά επίσης για το 42%.

Η επιστροφή στην κανονικότητα

Μετά την άρση του lockdown περισσότεροι από τους μισούς (56%) σκοπεύουν να τρώνε πιο προσεκτικά, όμως μόνο το 18% σκοπεύει να κάνει δίαιτα. Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε διαδικτυακά μέσω ερωτηματολογίου από τις 24 ως τις 27 Απριλίου σε δείγμα 3.045 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Δείτε ακόμη

5χρονος πήρε το οικογενειακό αυτοκίνητο και πήγε να αγοράσει… Lamborghini

Ο μπασίστας Ιμπραχίλ Γκοκτσέκ των Grup Yorum έληξε την απεργία πείνας μετά από 323 μέρες

Μέσα στον Μάιο θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα και τα σχολεία στη Γερμανία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις