Ανώγεια νέα – φονικό: Η ζωή μου είναι κόλαση, λέει ο Καλομοίρης

ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια νέα – φονικό: Η ζωή μου είναι κόλαση, λέει ο Καλομοίρης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ανώγεια νέα - φονικό: Ο δικηγόρος της οικογένειας Ξυλούρη ζητάει «ν’ ανοίξουν» τα στόματα.

06.05.2020 | 06:56

Ανώγεια νέα – φονικό: Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Ανώγεια της Κρήτης, από το διπλό φονικό το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ο 29χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης μιλά μέσα από το κρατητήριο στον ΑΝΤ1 και περιγράφει τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του για την τραγωδία. “Η ζωή μου είναι πια κόλαση. Δεν χωράει στο μυαλό μου ότι εγώ είμαι στη φυλακή και ο πατέρας μου στον τάφο. Τη στιγμή που εγώ ήμουν στην Αστυνομία, τον πατέρα μου τον κατεβάζανε στον τάφο. Ούτε στον χειρότερο μου εχθρό, θα ευχόμουν τέτοιο πράγμα”, δήλωσε στον ΑΝΤ1. Οι συγγενείς του άλλου θύματος, του Γιώργου Ξυλούρη, επιμένουν ότι όλα ξεκίνησαν από τον γιο του Λευτέρη Καλομοίρη που, τελικά, σκότωσε τον 30χρονο.

“Ήμουν στο σπίτι και άκουσα φωνές. Βγήκα και είδα τον 29χρονο να φωνάζει και να βρίζει. Τρεις άνδρες τον κρατούσαν αλλά αυτός δεν ηρεμούσε. Μέχρι να κατέβω, άκουσα πυροβολισμούς. Τρόμαξα τόσο που νομίζω ότι άκουσα τέσσερις. Βγήκα στον δρόμο και είδα τον Γιώργη (Ξυλούρη) να είναι πεσμένος κάτω και γύρω γύρω κόσμο”, δήλωσε ένας εκ των συγγενών του θύματος.

Κλειστά στόματα στο χωριό

Παρά την ομολογία του 29χρονου ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη όταν είδε τον πατέρα του χτυπημένο από τις σφαίρες του θύματος, η οικογένεια Ξυλούρη παρουσιάζει τη δική της εκδοχή: ότι ο 29χρονος Καλομοίρης σκότωσε ο ίδιος κατά λάθος τον πατέρα του. Μάλιστα, καλεί τους αυτόπτες μάρτυρες να καταθέσουν ό,τι είδαν, καθώς – όπως υποστηρίζεται – υπάρχει απροθυμία να καταθέσουν επισήμως, μιλούν μόνο προφορικά και ανεπίσημα.

“Αυτό που ζητάμε είναι να καταθέσουν μόνο την αλήθεια για να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ” δήλωσε ο Γ. Κοκοσάλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι το περιστατικό εκτυλίχθηκε εντελώς διαφορετικά από την εκδοχή που παρουσιάζει η οικογένεια Καλομοίρη.

Σύμφωνα με όσα λέει η συγκεκριμένη πλευρά, οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις υποστηρίζουν ότι ο 29χρονος εκτέλεσε τον Γ. Ξυλούρη ενώ ο πατέρας του ήταν ζωντανός και πεσμένοι και οι δύο κάτω. Ισχυρίζονται ότι ο 29χρονος ακούμπησε το πιστόλι στα πλευρά του Ξυλούρη και το άδειασε. Φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, αλλά και τη βαλλιστική έρευνα.

Μυστήριο με το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη

Το διπλό φονικό στα Ανώγεια προκάλεσε μία σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις στο νησί της Κρήτης, αλλά και τον φόβο μίας πιθανής βεντέτας ανάμεσα στις οικογένειες Ξυλούρη και Καλομοίρη. Οι «σκοτεινές» πλευρές της υπόθεσης είναι ακόμα πολλές και η έρευνα της αστυνομίας επιδιώκει να τις διαφωτίσει, ώστε να βγει στην επιφάνεια όλη η αλήθεια. Σημαντικό ρόλο στο ντόμινο των εξελίξεων, θα διαδραματίσει το αποτέλεσμα που θα βγάλουν τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ, τόσο για το όπλο που παραδόθηκε από την οικογένεια Ξυλούρη στις αρχές, όσο και για άλλα στοιχεία που αφορούν την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Για «μαγειρεμένη» παράδοση όπλου στις αρχές από την οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη έκανε λόγο ο δικηγόρος του Μανώλη Καλομοίρη, Διονύσης Βέρρας, δημιουργώντας νέα δεδομένα. «Το όπλο της δικής μου πλευράς παραδόθηκε εγκαίρως, ας ρωτήσουμε την άλλη πλευρά που το καθυστέρησε», ανέφερε μιλώντας στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, η πλευρά Ξυλούρη παρέδωσε το όπλο δύο 24ωρα μετά το συμβάν. Κατά την άποψή του, δεν είναι το πραγματικό όπλο, αλλά κάποιο άλλο, ενώ ανέφερε ότι η σκηνή του εγκλήματος είχε «πλυθεί».

«Πρόκειται για ‘μαγειρεμένη’ παράδοση άλλου όπλου. Αυτό θα το δείτε όταν έρθει στο φως η βαλλιστική έρευνα. Τι να σου κάνει η προανάκριση όταν δεν βρίσκει το όπλο καθώς το έχουν πάρει από τον τόπο του συμβάντος», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Μανώλη Καλομοίρη, «το όπλο του εντολέα του θα ταυτοποιηθεί με τους επτά κάλυκες που βρέθηκαν στο οδόστρωμα. Εάν αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της θα δούμε πόσο ωραία θα απογυμνωθούν όλοι». Όπως είπε, «θα βρεθούν προ των ευθυνών τους και δουν ποιος πυροβόλησε ποιον».

«Κάποιοι πήγαν κι έπλυναν το σημείο»

Ο κ. Βέρρας ανέφερε ότι πριν φτάσει η αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος «κάποιοι πήγαν και έπλυναν το σημείο. Έριξαν νερό. Εγώ διάβασα τη δικογραφία. Κάποιοι άλλοι λένε καραγκιοζιλίκια διότι δεν ξέρουν τη δικογραφία. Η απόκρυψη των στοιχείων προφανώς ευνοεί κάποιον άλλον. Το αποτέλεσμα ήταν να πάει στο σημείο η αστυνομία και να βρει “πειραγμένο” τον τόπο του εγκλήματος. Ο πελάτης μου ομολόγησε και δεν είχε να κρύψει κάτι». Από την άλλη πλευρά ο δικηγόρος σημείωσε ότι η υπόθεση «έχει δύο σκέλη. Το ένα είναι το κοινωνικό και το άλλο είναι το νομικό. Θα πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία και τη δικαιοσύνη να κάνουν τη δουλειά τους».

Exit mobile version