Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανώγεια νέα – φονικό: Δύο νεαροί προσπάθησαν να αποτρέψουν την τραγωδία
ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια νέα – φονικό: Δύο νεαροί προσπάθησαν να αποτρέψουν την τραγωδία

Ανώγεια νέα - φονικό: Δυο νέα παλληκάρια από τα Ανώγεια, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μη γραφτεί η ανείπωτη τραγωδία.

Ανώγεια νέα – φονικό: Την ώρα, που τα μάτια και οι ελπίδες των Ανωγειανών είναι στραμμένα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να πάρουν απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα του πως ακριβώς ξετυλίχθηκε η τραγωδία με του δύο νεκρούς στην ένοπλη συμπλοκή, το Alphafreepress, φέρνει στο φως μια άγνωστη πτυχή της υπόθεσης, αλλά πολύ συγκινητική.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δυο νέα παλληκάρια από τα Ανώγεια, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μη γραφτεί η ανείπωτη τραγωδία. Δυο φορές θλιμμένοι και απογοητευμένοι που δεν τα κατάφεραν γιατί μετά τα όσα είχαν προηγηθεί μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών του δράματος, έμοιαζαν σαν ένα φουρτουνιασμένο ποτάμι που παρέσερνε ζωές και οικογένειες στο πέρασμά του… Σύμφωνα, λοιπόν,  με όσα αποκαλυπτικά φέρνει στο φως το Alphafreepres, μετά το πρώτο αιματηρό επεισόδιο μεταξύτων δύο σχεδόν συνομηλίκων γειτόνων, του Μανώλη Καλομοίρη και του Γιώργου Ξηλούρη, καθώς ο δεύτερος περνούσε με τα πόδια έξω από το σπίτι της οικογένειας, δύο νεαροί Ανωγειανοί, έτρεξαν και πήραν προστατευτικά τον 30χρονο κτηνοτρόφο, που ήταν ματωμένος από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Τον οδήγησαν στο σπίτι του, προσπαθώντας όλη αυτή την ώρα να τον ηρεμήσουν και να καθησυχάσουν τα πνεύματα για να μη συνεχιστεί, με απρόβλεπτη εξέλιξη, όπως και έγινε, το αιματηρό επεισόδιο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μπήκαν μαζί του στο σπίτι, αλλά έβλεπαν ότι ο Γιώργος Ξηλούρης που είχε δεχθεί δυνατά χτυπήματα από έναν άνθρωπο που γνώριζε από πολεμικές τέχνες και εργαζόταν ως πορτιέρης σε νυχτερινά καταστήματα του Ηρακλείου, δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει να τελειώσει εκεί το ζήτημα.

Από όσα φαίνεται ότι άκουσαν οι νέοι, για την επικείμενη επιστροφή του για να ξανασυναντήσει τον Μανώλη Καλομοίρη, σκέφτηκαν να τον αναγκάσουν να μείνει στο σπίτι με τέχνασμα. Κλείδωσαν την πόρτα απ έξω με την ελπίδα ότι δεν θα βγει ο πατέρας των δύο παιδιών από το  σπίτι μέχρι να ηρεμήσει και στη συνέχεια δεύτερες σκέψεις θα επικρατούσαν ίσως να επενέβαιναν και ψυχραιμότεροι να σβήσουν την φωτιά που πήγε να ανάψει.

Βγήκε από πίσω

Όμως ο 30χρονος βγήκε από το σπίτι από πίσω πόρτα και βρέθηκε χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δύο νέους έξω από το πατρικό της οικογένειας Καλομοίρη με την συνέχεια γνωστή όσο και τραγική. Λίγο μετά συναντούσε τον πατέρα του 29χρονου που τον είχε χτυπήσει στο πρόσωπο, εκείνος προσπάθησε να τον εμποδίσει να μπει στις σπίτι τους για να μη γίνει το κακό, αλλά τελικά έπεσαν και οι δύο νεκροί και ο 29χρονος, στα χέρια της αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Στο ανακριτικό κομμάτι της υπόθεσης, οι ειδικοί της Διεύθυνσης  Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν στη διάθεσή τους πλέον και τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη σκηνή, τα ρούχα που φορούσαν τα θύματα την ώρα εκείνη, κάλυκες και βολίδες. Ο 29χρονος που απολογείται το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του ανακριτή μετά την προθεσμία που πήρε, λέει ότι είδε τον Γιώργο ξηλούρη να κρατάει το πιστόλι του στο χέρι και τον πατέρα του νεκρό με αποτέλεσμα να πέσει σεντόνι στο μυαλό του και να αρχίσει να πυροβολεί. Η πλευρά της οικογένειας Ξηλούρη, δια του πατέρα του θύματος, υποστηρίζει ότι ο 30χρονος δεν πυροβόλησε, δεν σκότωσε αυτός τον Λευτέρη Καλομοίρη και καλεί τη Δικαιοσύνη να βρει τι ακριβώς συνέβη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις