Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κόλπα ψυχολογικά: Κέρδισέ τους όλους σε 9 βήματα
PLUS

Κόλπα ψυχολογικά: Κέρδισέ τους όλους σε 9 βήματα

Κόλπα ψυχολογικά: πως καταφέρνουν μερικοί άνθρωποι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των άλλων και να δημιουργήσουν καλές εντυπώσεις γρήγορα και χωρίς κόπο

Κόλπα ψυχολογικά: Ο Τζεφ Χέιντεν, ένας από τους πιο δημοφιλείς και με την περισσότερη επιρροή χρήστες του Linkedin και συγγραφέας 30 βιβλίων για επιχειρήσεις και επικοινωνιακές δεξιότητες, εξηγεί πως καταφέρνουν μερικοί άνθρωποι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των άλλων και να δημιουργήσουν καλές εντυπώσεις γρήγορα και χωρίς κόπο.

Επισημαίνει πως δεν χρειάζεται κόπος, αλλά αντιθέτως ειλικρινές ενδιαφέρον προς τον απέναντι. Ακόμη αμεσότητα, επαφή και έλλειψη επιτήδευσης. Δείτε παρακάτω 9 χαρακτηριστικά που κάνουν όλους τους ανθρώπους γοητευτικούς.

Δεν φοβούνται να χάσουν

Οι γοητευτικοί άνθρωποι δεν προσπαθούν να κερδίσουν τίποτα. Αντίθετα, σκοπός τους είναι να δώσουν χωρίς να περιμένουν τίποτα σε αντάλλαγμα. Δεν δυσκολεύονται να παραδεχτούν τα λάθη τους και τις αποτυχίες τους ή να συζητήσουν τις αδυναμίες τους. Έχουν το θάρρος να λένε ανοιχτά “Σε ζηλεύω” ή “Δεν το ξέρω αυτό. Μπορείς να μου το μάθεις;”, επειδή γνωρίζουν, ότι οι άνθρωποι εκτιμούν την ειλικρίνεια και τα αληθινά συναισθήματα.

Δείχνουν, ότι χάρηκαν πραγματικά που σας γνώρισαν

Η οπτική επαφή είναι πολύ σημαντική σε μια συζήτηση και οι γοητευτικοί άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Χαμογελούν, όταν χαμογελάτε. Κατσουφιάζουν, όταν κατσουφιάζετε και εσείς. Επικεντρώνονται σε αυτά που λέτε και σας ακούνε προσεχτικά, δίνοντας σημασία στα συναισθήματά σας.

Αναζητούν την αμοιβαία κατανόηση

Οι περισσότεροι άνθρωποι ασυνείδητα ψάχνουν για διαφορές και αντιθέσεις, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε καυγά παρά σε συζήτηση. Οι γοητευτικοί άνθρωποι πάντα ψάχνουν να βρουν κοινά στοιχεία με τον συνομιλητή τους.

Χρησιμοποιούν την δύναμη του αγγίγματος

Η αφή είναι ένα μέσο που μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα τα συναισθήματα του άλλου. Σε ένα πείραμα, επιστήμονες προσπάθησαν να εκφράσουν 12 συναισθήματα αγγίζοντας τους συνομιλητές τους χωρίς την χρήση λέξεων. Στο 50% με 83% των περιπτώσεων τα συναισθήματα εκφράστηκαν σωστά. Οπότε, αν θέλετε να δώσετε συγχαρητήρια σε κάποιον καλύτερα δώστε του το χέρι σας ή κάντε τον μια αγκαλιά, ανάλογα με την περίπτωση.

Χρησιμοποιούν καλά τις εκφράσεις του προσώπου και τις χειρονομίες

Οι γοητευτικοί άνθρωποι εκφράζουν πολύ καλά τα συναισθήματά τους και με μεγάλη ακρίβεια. Μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και την πιο βαρετή ιστορία σε μια συναρπαστική συζήτηση. Χρησιμοποιούν τις εκφράσεις τους προσώπου και τις χειρονομίες για να δώσουν ζωή στην συζήτηση.

Δεν φοβούνται να φανούν αστείοι

Μπορεί το πατινάζ στον πάγο να μην είναι το δυνατό τους σημείο, αλλά δεν φοβούνται να φανούν αστείοι. Κατά έναν περίεργο τρόπο, οι άνθρωποι τους σέβονται περισσότερο λόγω αυτού. Όταν δεν φοβόμαστε να δείξουμε τις αδυναμίες, οι άνθρωποι δεν γελάνε με εμάς, αλλά γελάνε μαζί μας.

Είναι καλοί στο να κάνουν ερωτήσεις

Οι γοητευτικοί άνθρωποι έχουν το χάρισμα να σε κάνουν με ευκολία να μιλάς για τον εαυτό σου. Δεν διστάζουν να κάνουν ερωτήσεις και μιλούν με ευκολία για τον εαυτό τους. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν τις σκέφτεστε από αυθεντικό ενδιαφέρον και αυτό τους καθιστά πολύ έμπιστους. Οπότε, μόλις ανακαλύψετε κάτι για έναν άνθρωπο μπορείτε να του κάνετε περισσότερες ερωτήσεις πάνω σε αυτό το θέμα και να αναφέρετε κάτι παρόμοιο για τον εαυτό σας.

Θυμούνται πάντα ονόματα

Οι χαρισματικοί άνθρωποι πάντα θυμούνται ονόματα και άλλες μικρές λεπτομέρειες με μεγάλη ακρίβεια. Το γεγονός ότι ο άλλος ξέρει το όνομά σου, ενώ γνωρίζεστε πολύ λίγο μας κάνει να αισθανόμαστε πιο σημαντικοί σε μια συζήτηση. Να αποκαλείτε τους άλλους με το όνομά τους και να θυμάστε τα ονόματα των φίλων, των συγγενών ή του κατοικίδιου του. Ο συνομιλητής θα σχηματίσει την καλύτερη εντύπωση για εσάς.

Ακούνε περισσότερο και μιλάνε λιγότερο

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν καν να ακούσουν τι λέει ο συνομιλητής τους, γιατί θέλουν να πουν τα δικά τους νέα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό και δημιουργεί ωραία συναισθήματα, όταν λέτε μια ιστορία και ο συνομιλητής σας σας ακούει προσεχτικά και αντιδρά σε αυτά που λέτε. Οι γοητευτικοί άνθρωποι ακούνε και τους αρέσει περισσότερο να ακούνε παρά να μιλάνε. Αυτό τους βοηθάει να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον συνομιλητή τους και να βρουν κοινά στοιχεία.

Δείτε ακόμη

Ποιες στάσεις λατρεύουν οι άντρες στο σεξ

Σφήκα-δολοφόνος μπορεί να σκοτώσει 40 μέλισσες το λεπτό!

Το αρχαιότερο δέντρο του κόσμου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις