Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες: Η συμμορία με την… πέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Η συμμορία με την… πέτρα

Ληστείες: Συμμορία-τρόμος για πεζούς, που παγίδευε ανύποπτους πολίτες σε Αγία Βαρβάρα και Χαϊδάρι, εξαρθρώνεται από την Αστυνομία

Ληστείες: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για ληστεία, η Αστυνομία τον καταζητούσε, αλλά εκείνος συνέχισε τη δράση του μαζί με άλλα δύο άτομα, με τη συμμορία να έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για πεζούς στην Αγία Βαρβάρα και στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, συλληφθείς ημεδαπός, μαζί με τους δύο συνεργούς του που έχουν ταυτοποιηθεί ως προς τα στοιχεία τους και αναζητούνται εδώ και έξι μήνες, ακινητοποιούσαν πεζούς, τους χτυπούσαν βάναυσα, τους έβαζαν τα μαχαίρια στο λαιμό ή τους απειλούσαν με… πέτρα(!) ότι θα τους ανοίξουν το κεφάλι αν αντισταθούν και δεν παραδώσουν μετρητά, κοσμήματα και κινητά!

Όταν δεν παγίδευαν πεζούς, προχωρούσαν σε διαρρήξεις σπιτιών, ενώ έκλεβαν και οχήματα για να διαφεύγουν μετά από τις επιθέσεις τρόμου στις δύο περιοχές. Εν τέλει, έξι μήνες μετά την αρχή της δράσης τους, άρχισε η εξάρθρωση της σκληρής συμμορίας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής. Συνελήφθη, στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και τη συνδρομή αστυνομικών του Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας και της Ο.Π.Κ.Ε.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ληστείες: Επί έξι μήνες

Ταυτοποιήθηκαν, συνεχίζει η Αστυνομία και αναζητούνται, δύο επιπλέον μέλη της συμμορίας. «Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα», ανακοίνωσε η Αστυνομία, «η συμμορία, είχε αναπτύξει δράση, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και του Χαϊδαρίου. Διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος πεζών στους οποίους τα μέλη της, ασκούσαν σωματική βία και απειλούσαν με μαχαίρι ή με ρίψη πέτρας.  Επιπλέον διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και κλοπές οχημάτων».

Έξι ληστείες σε βάρος πεζών

Εξιχνιάσθηκαν, έξι ληστείες σε βάρος πεζών, τέσσερις διαρρήξεις σε οικίες και δύο κλοπές οχημάτων. Ακόμη, προσθέτει η ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία, ενώ και τα τρία μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν, για παρόμοια αδικήματα. Είναι η δεύτερη φορά σε ένα μήνα που εξαρθρώνεται σπείρα στην Αγία Βαρβάρα.

Πριν από ένα μήνα

Στις 4 Μαρτίου η Αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 19χρονου Αλβανού υπηκόου και αναζητούσε και πάλι δύο συνεργούς του γιατί βραδινές ώρες, όταν τα καταστήματα είχαν κλείσει και ιδιοκτήτες και υπάλληλοι είχαν αποχωρήσει για τα σπίτια τους, οι τρεις της συμμορίας, στοχοποιούσαν τις επιχειρήσεις. Ένας από τη σπείρα, με πέτρα συνήθως, θρυμμάτιζε τη τζαμαρία και μαζί με τους συνεργούς, ορμούσαν στο εσωτερικό και άρπαζαν συνήθως την ταμειακή μηχανή με όσα χρήματα περιείχε.  Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγίας Βαρβάρας, μετά από έρευνα, έφθασαν στα στοιχεία ταυτότητας και στη σύλληψη 19χρονου Αλβανού, στη Νίκαια.

Είχαν δοθεί φωτογραφίες

Μετά τη σύλληψή του, ο αρμόδιος εισαγγελέας με διάταξή του έδωσε εντολή δημοσιοποίησης των φωτογραφιών του συλληφθέντος, αλλά και σκηνών από τις ληστρικές εισβολές σε τουλάχιστον δύο καταστήματα της Αγίας Βαρβάρας. Αυτό γιατί πίστευαν ότι είχαν εμπλακεί σε πολύ περισσότερες παράνομες ενέργειες και αναζητούσαν στοιχεία μέσα από τη δημοσιοποίηση.

Δείτε ακόμη

“Φωτιά” τα πρόστιμα για μάσκες και αποστάσεις – Το σχέδιο “7 σημείων”

Πώς γράφτηκε η τραγωδία στα Ανώγεια-Μια προσέγγιση του δράματος μέσα από αστυνομικές πηγές

Βασίλης Κικίλιας: Επόμενη ημέρα με 1200 κλίνες ΜΕΘ – 3.000 μόνιμες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις