Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανώγεια φονικό: Τι έγινε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη
ΕΛΛΑΔΑ

Ανώγεια φονικό: Τι έγινε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη

Ανώγεια φονικό: «Δεν πυροβόλησε ο γιος μου, δεν είχε πυρίτιδα στα χέρια», υποστηρίζει ο πατέρας του Γιώργη Ξυλούρη, που άφησε δύο μικρά πίσω του.

Ανώγεια φονικό: «Με αυτά που είδα, ισοπεδώθηκε το είναι μου, ήταν σαν να είχα σεντόνι στο μυαλό. Και πυροβόλησα, δεν θυμάμαι πόσες φορές»… Είναι λόγια του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη, του ατόμου που κατηγορείται ότι άδειασε ένα πιστόλι από σφαίρες πάνω στον 30χρονο Γιώργη Ξυλούρη, πατέρα δύο μικρών, το βράδυ του Σαββάτου, στο Περαχώρι των Ανωγείων. Εξηγεί από τη δική του πλευρά, όπως και στην κατάθεσή του στην Ασφάλεια Ρεθύμνου το πώς έζησε τα γεγονότα και πώς έφτασε στο σημείο να πυροβολήσει τον 30χρονο γείτονά του, ενώ είχαν μεγαλώσει μαζί με τα σπίτια τους να απέχουν μόλις επτά με οκτώ μέτρα… Άκουσε λέει έναν πυροβολισμό, κατέβηκε από το σπίτι, είδε τη μητέρα του να ολοφύρεται, τον πατέρα του πεσμένο, πάνω του τον 30χρονο και άρχισε να πυροβολεί…

Από την άλλη πλευρά, συντετριμμένος από τον άδικο χαμό του 30χρονου κτηνοτρόφου Γιώργη Ξυλούρη, ο αδελφός του, όπως είχε υποσχεθεί η οικογένεια στην Αστυνομία, πήρε το όπλο που κρατούσε τις μοιραίες στιγμές για τη ζωή δύο ανδρών ο 30χρονος και το παρέδωσε στο Τμήμα των Ανωγείων. Ήδη το πιστόλι των 9mm αποστέλλεται με όλα τα άλλα ευρήματα στον τόπο της τραγωδίας των Ανωγείων, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να προσπαθήσουν οι ειδικευμένοι αστυνομικοί με τα πορίσματα που θα συντάξουν να βοηθήσουν και την Δικαιοσύνη αλλά και του ανθρώπους των νεκρών, να καταλάβουν πως ξετυλίχθηκαν τα ματωμένα γεγονότα…

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ανώγεια φονικό: Ο πατέρας του Ξυλούρη δεν πιστεύει ότι πυροβόλησε ο γιος του

Ήδη ο τραγικός πατέρας του 30χρονου κτηνοτρόφου Γιώργη Ξυλούρη έχει υποστηρίξει δημόσια ότι ο γιος του δεν ήταν εκείνος που σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη, τον πατέρα του 29χρονυ Μανώλη, καθώς δεν βρέθηκε, κατά τις πληροφορίες των συγγενών του, πυρίτιδα στα χέρια του… Έχοντας πια και τα δύο πιστόλια που χρησιμοποιήθηκαν στη σκηνή της τραγωδίας, οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων θα μπορέσουν λίαν συντόμως να απαντήσουν στα ερωτήματα για να ανασυνθέσει η Δικαιοσύνη τα όσα συνέβησαν.

Από δύο όπλα οι σφαίρες

Το βέβαιο είναι και από τη μακροσκοπική εξέταση των καλύκων που βρέθηκαν έξω από τα σπίτια των εμπλεκομένων, ότι σφαίρες έφυγαν και από τα δύο όπλα. Μία ή δύο από το όπλο του Γιώργου Ξυλούρη και κάπου επτά από το πιστόλι του 29χρονου Μανώλη Καλομοίρη.

Ακαριαίος ο θάνατος

Ο θάνατος του «ντελικανή της μαντινάδας» Λευτέρη Καλομοίρη ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, από μία σφαίρα που έτρωσε κεντρική αρτηρία. Όλα τα ενδεχόμενα θα εξεταστούν, καθώς μάρτυρες είπαν ότι ο Γιωργης Ξυλούρης όταν κατευθύνθηκε από το σπίτι του στο σπίτι των γειτόνων του, μετά τον ξυλοδαρμό του από τον 29χρονο για ασήμαντη αφορμή, είχε περασμένο το πιστόλι στη μέση. Γεγονός είναι ότι επιχείρησε θιγμένος και ματωμένος, από τα- αναίτια όπως πρόλαβε να πει- χτυπήματα, που είχαν προηγηθεί, να μπει στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη για να ξανασυναντήσει τον 29χρονο που τον είχε χτυπήσει νωρίτερα.

Μπήκε μπροστά ο 63χρονος πατέρας

Εκεί όμως, έβαλε τα στήθη μπροστά ο πασίγνωστος στην Κρήτη για την πολιτιστική δραστηριότητά του και τις μαντινάδες Λευτέρης Καλομοίρης. Έχοντας πληροφορηθεί από τον γιο του τα της συμπλοκής που προηγήθηκε μεταξύ των νέων ανθρώπων -κάποιοι λένε για το πάρκινγκ- στάθηκε με τη σύζυγό του στην πόρτα. Όταν είδε τον Γιώργη Ξυλούρη ζωσμένο με το όπλο στη μέση να επιχειρεί να μπει στο σπίτι, κατάλαβε το κακό που ερχόταν και προσπάθησε να τον εμποδίσει. Οι ιατροδικαστές λένε ότι φέρει χτυπήματα στο πρόσωπο και στη γνάθο από γροθιές. Και πάνω εκεί ακούγεται ο μοιραίος πυροβολισμός.

Η σφαίρα καρφώθηκε στο σώμα του

Η σφαίρα από το πιστόλι όπως εικάζεται του Ξυλούρη, καρφώνεται στην κοιλιακή χώρα του άτυχου 63χρονου, πατέρα 5 παιδιών. Έτρωσε βασική αρτηρία. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Εκπυρσοκρότησε το όπλο πάνω στην πάλη, πίεσε την σκανδάλη ο 30χρονος; Δεν απαντιέται. Ίσως η πρόοδος των εργαστηριακών ερευνών να δώσει την τελική απάντηση.

Συνήγορος 29χρονου: Είμαστε διαχειριστές μιας σκληρής πραγματικότητας

Χθες, ο συνήγορος του συλληφθέντα Μανώλη, Διονύσης Βέρρας, δήλωσε ότι στον 29χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη, όπως αναμενόταν, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε τρίτο πρόσωπο. «Εμείς είμαστε διαχειριστές μιας σκληρής πραγματικότητας σ’ ένα καθαρά νομικό επίπεδο. Τα γεγονότα φαίνονται από τη δικογραφία, καθώς την πλήρη εικόνα θα την έχουμε, όταν εντρυφήσουμε στις λεπτομέρειες της δικογραφίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας. Ο κ. Βέρρας αναφέρθηκε στο μοιραίο περιστατικό, από την πλευρά του 29χρονου που εκπροσωπεί, παρουσιάζοντας τους ισχυρισμούς του.

Πώς έγινε κατά τον συνήγορο

«Είχαμε την πρώτη φάση που συνέβη μπροστά στην οικία του κατηγορούμενου. Υπήρχε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του κατηγορούμενου και του θανόντα, όχι ιδιαίτερα σημαντικός- με αμυχές ένθεν κι ένθεν- η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική. Ο 30χρονος έφυγε από το συμβάν όπως και ο κατηγορούμενος, οι οποίοι πήγαν στα σπίτια τους.  Δυστυχώς ο 30χρονος επέστρεψε έπειτα οπλισμένος και έξω πάλι από το σπίτι του κατηγορούμενου συνεχίζοντας τον καβγά, αυτή τη φορά με τον πατέρα του κατηγορούμενου, ο οποίος αποδείχθηκε ότι είχε γρονθοκοπηθεί (από τα μέχρι τώρα ιατροδικαστικά δεδομένα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία). Αυτό το γεγονός βγάζει από το σπίτι τον 30χρονο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά στη θέα του σκοτωμένου πατέρα, τον άλλο 30χρονο πάνω του και τη μητέρα του να ουρλιάζει.

Σαν να είχε σεντόνι στο μυαλό…

Σε μία κατάσταση πανικού και με το είναι μέσα του όλο ισοπεδωμένο, και με το μυαλό του σαν να «είχε σεντόνι», αδειάζει το πιστόλι πάνω στον θανόντα», είπε ακόμη ο συνήγορος. Ο κ. Βέρρας υπογράμμισε ακόμα ότι είναι σαφές ποιος σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη. Δικονομικά έχουν διαχωριστεί οι δυο υποθέσεις. Τόνισε ότι έχουμε δυο διαφορετικά όπλα και αυτό δεν αμφισβητείται. Κατέληξε λέγοντας, ότι « αυτή τη στιγμή έχουμε δύο ανθρωποκτονίες και δύο οικογένειες που δοκιμάζονται. Η σκέψη μας και τα συναισθήματα μας πρώτα και κύρια πρέπει να είναι σ’ αυτές τις οικογένειες, καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος που θα μπορούσε κάτι τέτοιο να το διανοηθεί και πολύ περισσότερο να το βιώσει».

Δείτε ακόμη

Οι χώροι πρασίνου και άθλησης που ανοίγουν στην Αθήνα

Βασίλης Κικίλιας: Επόμενη ημέρα με 1200 κλίνες ΜΕΘ – 3.000 μόνιμες προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Επώνυμοι είμαστε όλοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις