Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βασίλης Σπανάκης: Εύσημα στον πρωθυπουργό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βασίλης Σπανάκης: Εύσημα στον πρωθυπουργό

Βασίλης Σπανάκης: Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσία του Πρωθυπουργού, συμμετείχε ο Βουλευτής Βασίλειος Σπανάκης.

Βασίλης Σπανάκης: Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου μέσω τηλεδιάσκεψης παρουσία του Πρωθυπουργού, συμμετείχε ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β´ Αθήνας Βασίλειος- Πέτρος Σπανάκης με την ιδιότητα του τακτικού μέλους της. «Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχα την ευκαιρία να συγχαρώ τον Πρωθυπουργό για την αποφασιστικότητα του, η οποία ήταν καθοριστική για την επιτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα αναφέρθηκα σε οικονομικά ζητήματα καθώς και στην επόμενη μέρα που ξεκινάει από τη Δευτέρα 4  Μαΐου», δήλωσε ο κ. Σπανάκης.

Στη συνεδρίαση, που διήρκησε περίπου 2 ώρες, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως η παράταση της θητείας των κομματικών οργανώσεων, η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών και άλλα.

Βασίλης Σπανάκης: Άρση του περιορισμού μεταφοράς ενός και μόνο επιβάτη ανά όχημα από τα ΤΑΞΙ

Παράλληλα, με ερώτηση που κατέθεσε την εβδομάδα που μας πέρασε προς τους Υπουργούς Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, από κοινού με τους Βουλευτές Ν. Δούνια και Ι. Παππά, ο κ. Σπανάκης ζήτησε την άρση του περιορισμού μεταφοράς ενός και μόνο επιβάτη ανά όχημα από τα Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης-ΤΑΞΙ. «Στα πλαίσια του Σχεδίου «Γέφυρα Ασφαλείας», για τη σταδιακή επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας από τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, αποφασίστηκε ότι στα Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης-ΤΑΞΙ θα επιτρέπεται η μεταφορά ενός και μόνο επιβάτη ανά όχημα, με εξαίρεση τις περιπτώσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους», αναφέρουν οι τρεις Βουλευτές και επισημαίνουν ότι «το μέτρο θα έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες για τους πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν δύο ή και περισσότερα ΤΑΞΙ για να μετακινηθούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα».

«Μένουμε ασφαλείς»

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν επίσης ότι «κατά το χρονικό διάστημα μετάβασης από το «Μένουμε Σπίτι» στο «Μένουμε Ασφαλείς» η χρήση των ΤΑΞΙ είναι πιθανό να μην αποτελεί λύση «πολυτέλειας» αλλά λύση ανάγκης. Λόγω της συνεχιζόμενης επαγρύπνησης, ιδιαίτερα για την προστασία των ευπαθών ομάδων, αρκετοί πολίτες είναι πιθανό να περιορίσουν τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για κάποιες μετακινήσεις τους και να χρησιμοποιούν συχνότερα τα ΤΑΞΙ, προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Ως εκ τούτου, τα μέτρα προστασίας για τους οδηγούς και τους επιβάτες των ΤΑΞΙ θα ήταν πρέπον να εναρμονιστούν με τα μέτρα που θα ισχύσουν σε άλλα μέσα δημόσιας μεταφοράς, όπως είναι τα λεωφορεία, με βασικό γνώμονα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Βασίλης Σπανάκης: Τα ερωτήματα που τέθηκαν

Κατόπιν των παραπάνω οι τρεις Βουλευτές ρωτούν τους κ.κ. Κικίλια, Χρυσοχοΐδη και Θεοδωρικάκο:

Προτίθεστε να προχωρήσετε σε άρση του περιορισμού μεταφοράς ενός και μόνου επιβάτη από τα ΤΑΞΙ, προκρίνοντας άλλα μέτρα προστασίας των οδηγών και των επιβατών, όπως είναι η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας, η δυνατότητα προαιρετικής χρήσης προστατευτικών διαχωριστικών οδηγού – επιβάτη κ.α.;

Προτίθεστε να εξετάσετε το ενδεχόμενο μεταφοράς τουλάχιστον δύο ενηλίκων προσώπων από τα ΤΑΧΙ, με συγκεκριμένα κριτήρια (συγγενικά, ηλικιακά κ.α.);

Προτίθεστε να εξετάσετε το ενδεχόμενο συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην καθημερινή απολύμανση των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης-ΤΑΞΙ καθώς και στον εφοδιασμό των οδηγών με αντισηπτικά, μάσκες και γάντια, ώστε να προστατεύεται η υγεία των οδηγών και των επιβατών;

Δείτε ακόμη

“Σφαγή” στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Βαξεβάνη – “Ο αποτυχημένος Σκουρλέτης και ο υποστηρικτής”

Παναγιωτόπουλος για τουρκικές προκλήσεις: “Ούτε που το καταλάβαμε” (vid)

Γεωργιάδης: Έρχονται φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις