Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κυβέρνηση: Το στοίχημα της επόμενης μέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Το στοίχημα της επόμενης μέρας

Κυβέρνηση: Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους υπουργούς και τους βουλευτές του κόμματός του να κρατήσουν «χαμηλά την μπάλα»

Κυβέρνηση: Δεν είναι μόνον οι πολίτες που ξεκίνησαν τις μετακινήσεις τους έχοντας κατά νου τις αυστηρές συστάσεις που έχουν εξαγγελθεί για την χρήση μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους ή τους περιορισμούς των αποστάσεων, αλλά και οι υπουργοί και οι βουλευτές που δέχτηκαν επίσης «αυστηρές συστάσεις» από το Μέγαρο Μαξίμου για τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους υπουργούς και τους βουλευτές του κόμματός του να κρατήσουν «χαμηλά την μπάλα» καθόλη την διάρκεια της επιστροφής στην κανονικότητα.

Πανηγυρισμοί για την καλή πορεία της χώρας μας σε υγειονομικό επίπεδο δεν θα γίνουν ανεκτοί και μάλιστα στενός συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη μας είπε όταν τον ρωτήσαμε ότι «η καλή πορεία της χώρας πιστώνεται στους πολίτες και σε κανέναν άλλον. Η κυβέρνηση ακολούθησε τις οδηγίες των επιστημόνων και δημιούργησε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Αλλά αυτοί που βγήκαν νικητές και αλώβητοι από αυτήν την διαδικασία είναι μόνο οι πολίτες. Ουδείς έχει το δικαίωμα να καπηλευτεί αυτήν την επιτυχία». Το μήνυμα είναι ιδιαίτερα αυστηρό και καλούνται να το ακολουθήσουν όλοι οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα κυβερνητικά στελέχη.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Κυβέρνηση: Το στοίχημα της επόμενης μέρας

Παρόμοια αυστηρή σύσταση έχει γίνει από το Μέγαρο Μαξίμου και για το στοίχημα της επόμενης ημέρας, που δεν είναι άλλο από αυτό της οικονομίας. Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανάκαμψη των κλάδων της οικονομίας που επλήγησαν (λιανικό και χονδρικό εμπόριο, τουρισμός, επιχειρήσεις, καταστήματα) ανακοινώνεται μέρα μέρα από το οικονομικό επιτελείο και τα συναρμόδια υπουργεία. Επομένως, όλοι πρέπει να είναι προσηλωμένοι στο σχέδιο αυτό και να μην υπάρξουν φωνές που θα πλειοδοτούν τις ενισχύσεις που θα ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ούτε και να προσπαθήσει κανείς να «χαϊδέψει αυτιά» κάποιας συγκεκριμένης επαγγελματικής ή κοινωνικής ομάδας απλά και μόνο για να φανεί αρεστός.

Όχι στα σενάρια πρόωρων εκλογών

Την ίδια ώρα έντονη είναι η δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου για όσους απεργάζονται σενάρια πρόωρων εκλογών. Σενάρια που επικαλούνται «κυβερνητικές πηγές» ή στελέχη της κυβέρνησης ξορκίζονται από το στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε την εν λόγω σεναριολογία έκλεισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την πρόσφατη τοποθέτησή του στο κοινοβούλιο. Όπως εκτιμούν στην κυβέρνηση, μια τέτοια συζήτηση δεν ωφελεί να συντηρείται, αφού δεν θα επιτρέψει την λήψη πολύ κρίσιμων αποφάσεων στον τομέα της οικονομίας και παράλληλα αποδυναμώνει και την διαπραγματευτική ισχύ της χώρας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε ακόμη

Επίδομα 800 ευρώ και σε καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού -Ποιοι τα δικαιούνται

Επίδομα 800 ευρώ και σε καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού -Ποιοι τα δικαιούνται

Ποιος κατάλαβε τον Κωνσταντινέα – Νέα… ελληνικά που μας θύμισαν τις καλές εποχές

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις