Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρομπότ κορονοϊός: Ο “Pepper” υποδέχεται ασθενείς
ΚΟΣΜΟΣ

Ρομπότ κορονοϊός: Ο “Pepper” υποδέχεται ασθενείς

Ρομπότ κορονοϊός: Ξενοδοχειακές μονάδες χρησιμοποιούν ρομπότ για να ελαφρύνουν το βάρος για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ρομπότ κορονοϊός: Η Ιαπωνία χρησιμοποιεί εδώ και κάποια 24ωρα, ξενοδοχεία για τη φιλοξενία ασθενών, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναιό αλλά εμφανίζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα για να χρειαστεί να νοσηλευθούν. Πολλές από αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες που άνοιξαν στο Τόκιο, χρησιμοποιούν ρομπότ για να ελαφρύνουν το βάρος για το νοσηλευτικό προσωπικό. Μάλιστα, σε ένα ξενοδοχείο, τους ασθενείς – φιλοξενούμενους υποδέχεται ο “Pepper”, ένα ρομπότ που, λόγω των περιστάσεων, φορά προστατευτική μάσκα. «Σας παρακαλώ, να φοράτε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους», συμβουλεύει το ρομπότ και συνεχίζει λέγοντας: «Εύχομαι να αναρρώσετε το συντομότερο δυνατόν».

Ο “Pepper” δεν είναι το μοναδικό ρομπότ σε υπηρεσία στο ξενοδοχείο αυτό, που βρίσκεται στην περιοχή Ριογκόκου του Τόκιο. Ένα ακόμα ρομπότ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό διαφόρων χώρων του ξενοδοχείου, μεταξύ αυτών και των πιο επικίνδυνων «κόκκινων ζωνών», στις οποίες το προσωπικό έχει περιορισμένη πρόσβαση. Το ξενοδοχείο στην περιοχή Ριογκόκου, όπου οι ασθενείς θα αρχίσουν να έρχονται τις επόμενες ημέρες, μπορεί να φιλοξενήσει έως 300 ανθρώπους. Δύο νοσηλευτές θα βρίσκονται διαθέσιμοι στο ξενοδοχείο σε 24ωρη βάση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει και γιατρός.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ρομπότ εμφανίστηκαν σε ξενοδοχεία στην Ιαπωνία

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο, «έξυπνα» ρομπότ έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν από διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες στην Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ένα από αυτά, είναι το λεγόμενο “Weird Hotel”, το οποίο άνοιξε το 2015 στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, και «επανδρώθηκε» σχεδόν εξ ολοκλήρου από ρομπότ για εξοικονόμηση εργατικού κόστους, αν και το ξενοδοχείο αργότερα επέστρεψε πολλές θέσεις εργασίας σε ανθρώπους.

Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι το εξής: κανένα ρομπότ δεν θα είναι ποτέ σαν τον άνθρωπο. Όταν το συναίσθημα απουσιάζει πλήρως, πάντα κάτι θα λείπει για να στεφθεί το οτιδήποτε με απόλυτη επιτυχία…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις