Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πτυσσόμενα μαχαίρια: Ένας αλλοδαπός και μια γεμάτη τσάντα στην Ομόνοια
ΕΛΛΑΔΑ

Πτυσσόμενα μαχαίρια: Ένας αλλοδαπός και μια γεμάτη τσάντα στην Ομόνοια

Πτυσσόμενα μαχαίρια: Συνελήφθη ένας 24χρονος Ιρανός με μία τσάντα γεμάτη με 48 πτυσσόμενα μαχαίρια, ο οποίος πιθανόν σκόπευε να πουλήσει στην περιοχή της Ομόνοιας.

Πτυσσόμενα μαχαίρια: Μπροστά σε ένα ανατριχιαστικό οπλοστάσιο, η χρήση του οποίου από οποιαδήποτε χέρια στα οποία θα έφθανε εγκυμονούσε κινδύνους σοβαρούς για τη σωματική ακεραιότητα πολιτών, βρέθηκε η Αστυνομία.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ακριβώς σαράντα οκτώ πτυσσόμενα μαχαίρια έκρυβε και μετέφερε μέσα σε σακίδιο, ένας 24χρονος Ιρανός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη ενώ τα μαχαίρια κατασχέθηκαν. Το μεγάλο ερώτημα που ζητά απάντηση είναι υπό ποιες συνθήκες ο αλλοδαπός προμηθεύτηκε τα φονικά όπλα και τι σκόπευε να κάνει μόνος ή με πιθανούς συνεργούς του με αυτά. Οι πρώτες υποψίες των αστυνομικών ανέφεραν ότι πιθανότατα σκόπευε να τα πουλήσει στη μαύρη αγορά των ενδιαφερομένων, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ο 24χρονος Ιρανός, συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας  από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, για παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της, ο αλλοδαπός εντοπίσθηκε εντοπίστηκε από τους περιπολούντες αστυνομικούς, να εναποθέτει σε είσοδο πολυκατοικίας σακίδιο πλάτης. Όταν οι αστυνομικοί της ομάδας κινήθηκαν προς το μέρος του, υποψιασμένοι από τις  προσεκτικές κινήσεις του και να ελέγξουν το σακίδιο, επιχείρησε να αποφύγει τον έλεγχο και κινήθηκε με το σακίδιο στα χέρια να διαφύγει τρέχοντας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν λίγο μετά και να κατάσχουν το σακίδιο.

48 πτυσσόμενα μαχαίρια

Όταν το άνοιξαν είδαν στο εσωτερικό σαράντα οκτώ πτυσσόμενα μαχαίρια.

Οδηγήθηκε στο Τμήμα ασφαλείας της Ομόνοιας, όπου σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ωστόσο, η έρευνα από την Ασφάλεια συνεχίζεται καθώς πρέπει να εντοπιστεί η πηγή, ο προμηθευτής δηλαδή των δεκάδων μαχαιριών, αλλά και να εντοπιστούν άτομα τα οποία πιθανόν είχαν δείξει ενδιαφέρον για αγορά κάποιων εκ των μαχαιριών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις