Μανώλης Καλομοίρης – Ανώγεια: “Θόλωσα”, είπε στον εισαγγελέα

ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Καλομοίρης – Ανώγεια: “Θόλωσα”, είπε στον εισαγγελέα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μανώλης Καλομοίρης - Ανώγεια: Ο 29χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

04.05.2020 | 17:18

Μανώλης Καλομοίρης – Ανώγεια: Ενώπιον του Εισαγγελία βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που φέρεται να δολοφόνησε τον Γιώργο Ξυλούρη στο διπλό φονικό που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια της Κρήτης. Για περίπου μια ώρα κατέθεσε ο γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη που έπεσε νεκρός στο διπλό φονικό στα Ανώγεια. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε εκείνος, βράδυ του Σαββάτου, ο ίδιος διαπληκτίστηκε έντονα με τον Γιώργο Ξυλούρη έξω από το σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη και ο καβγάς κατέληξε σε ξυλοδραρμό. Όπως ισχυρίζεται στη συνέχεια χώρισαν και ίδιος πήγε να κάνει μπάνιο.

Ωστόσο, έμειναν έξω από το σπίτι ο πατέρας του, Λευτέρης Καλομοίρης, και η μητέρα του. Ο Γιώργος Ξυλούρης επέστρεψε και επιτέθηκε στον πατέρα του. Έπειτα άκουσε -όπως ισχυρίζεται- φωνές και πυροβολισμό και όταν βγήκε έξω είδε τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα του. Τότε θόλωσε, είπε στην Εισαγγελέα και πυροβόλησε τον 30χρονο, επειδή, όπως είπε «δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου» και ότι ήταν σαν να «είχα σεντόνι».

Ο 29χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τρίτους και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι. Ο φερόμενος δράστης οδηγήθηκε με καθυστέρηση στα δικαστήρια καθώς προηγήθηκε πολύωρη κατάθεση στην Ασφάλεια.

Η πλευρά του πατέρα του Γιώργου Ξυλούρη

Ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη, Γιάννης, συγκλόνισε μιλώντας στο ekriti «Ο γιος μου χτυπήθηκε σαν σάκος του μποξ, ήρθε καταματωμένος στο σπίτι και ο άλλος μαζί με μέλη της οικογένειάς του ήρθαν κάτω από το μπαλκόνι του βρίζοντας και προκαλώντας. Ο γιος μου πήρε το όπλο αλλά το είχε στη μέση. Δεν πυροβόλησε κανέναν και δεν βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του όπως μας είπαν οι ιατροδικαστές. Πυροβόλησε μόνο ο άλλος και εκείνος ήταν που πέτυχε και τον ίδιο του τον πατέρα. Στη συνέχεια σκότωσε το παιδί μου και του έριξε και χαριστική βολή όταν ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν υπήρχαν παλιές διαφορές, τα εγγόνια μου πήγαιναν στη σχολή χορού του Καλομοίρη».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πατέρα του Γιώργου Ξυλούρη, ο 29χρονος γιος του Καλομοίρη σκότωσε πρώτα τον πατέρα του και μετά τον 32χρονο. «Του την είχαν στήσει με τα όπλα εκεί και σκοτώνει πρώτα τον πατέρα του στην αγκαλιά του γιου μου και μετά σκότωσε τον γιο μου και του έκανε και εκτελεστική», είπε συγκεκριμένα και τόνισε ότι ο γιος του δεν πυροβόλησε. «Το όπλο θα παραδοθεί επίσημα», σημείωσε τονίζοντας ότι στα χέρια του γιου δεν βρέθηκε πυρίτιδα.

Exit mobile version