Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές Ρομά: Βρήκαν τους δράστες της αρπαγής 20.000 από ταχυδρόμο
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές Ρομά: Βρήκαν τους δράστες της αρπαγής 20.000 από ταχυδρόμο

Ληστές Ρομά: Η διάρρηξη του αυτοκινήτου του με σπάσιμο του παραθύρου και η αρπαγή των χρημάτων, είχε καταγραφεί το Νοέμβριο του 2019.

Ληστές Ρομά: Πέντε Ρομά, από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν οι τρεις από την Ασφάλεια Σερρών, βρίσκονταν πίσω από την αρπαγή τσάντας με 20.000 ευρώ, από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ταχυδρόμου ο οποίος τα προόριζε για πληρωμή συντάξεων στις περιοχές της Ηράκλειας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η διάρρηξη του αυτοκινήτου του με σπάσιμο του παραθύρου και η αρπαγή των χρημάτων, είχε καταγραφεί το Νοέμβριο του 2019. Από τότε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σερρών ερευνούσαν την υπόθεση και τώρα κατάφεραν να σχηματίσουν δικογραφία κατά των τριών δραστών και να αναζητούν τους άλλους δύο της σπείρας. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι για  διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της 26ης Νοεμβρίου, όταν ο ταχυδρομικός υπάλληλος με όχημα της υπηρεσίας του, κατευθυνόταν προς την Ηράκλεια Σερρών.

Όλα δείχνουν ότι οι δράστες που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, το ένα συγγενικού προσώπου του ενός και το άλλο νοικιασμένο από γραφείο στη Θεσσαλονίκη, παρακολουθούσαν για ώρα τον ταχυδρόμο και περίμεναν την κατάλληλα στιγμή να δράσουν. Τη βρήκαν όταν ο ταχυδρομικός στάθμευσε το όχημα έξω από το υποθηκοφυλακείο της Ηράκλεια, το κλείδωσε και κατευθύνθηκε στο εσωτερικό να παραδώσει και κάποιες επιστολές. Τότε, δύο από ους δράστες, πλησίασαν στο όχημα, με ένα σιδερένιο εργαλείο έσπασαν το τζάμι, άρπαξαν την τσάντα με τα 20.000 ευρώ των συντάξεων των δικαιούχων της περιοχής και διέφυγαν.

Η μηχανή είχε κλαπεί από Θεσσαλονίκη

Από την προανάκριση της ασφάλειας προέκυψε ακόμη ότι χρησιμοποιήθηκε και μοτοσικλέτα η οποία είχε κλαπεί από τη Θεσσαλονίκη και η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι για την διάπραξη της κλοπής, χρησιμοποίησαν μια κλεμμένη μοτοσυκλέτα που είχαν αφαιρέσει το προηγούμενο διάστημα από περιοχή της Θεσσαλονίκης, η οποία εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Στη Χαλκίδα, συνελήφθη άμεσα ημεδαπός, που φορούσε μάσκα προστασίας από τον… κορονοϊο, κατηγορούμενος ως δράστης της διάρρηξης και κλοπής της ταμειακής μηχανής καταστήματος στο κέντρο της πόλης. Όπως προέκυψε, παραβίασε την πόρτα καταστήματος της περιοχής και αφαίρεσε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό.

Η αυτοσχέδια μάσκα, το κατσαβίδι και το καλέμι

Στη κατοχή του, σημειώνει η Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι και καλέμι), αυτοσχέδια μάσκα και γάντια, καθώς και το αφαιρεθέν συρτάρι της ταμειακής μηχανής με το χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις