Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έκτακτη ενίσχυση εργαζομένων υγείας: Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη ενίσχυση εργαζομένων υγείας: Τι ανακοίνωσε ο Πέτσας

Έκτακτη ενίσχυση εργαζομένων υγείας: Στόχος είναι το σύστημα υγείας να επιστρέψει στην κανονική λειτουργία του.

Έκτακτη ενίσχυση εργαζομένων υγείας: Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού και των εργαζομένων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας,κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.  Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προχωρά στην καταβολή ενίσχυσης ίση με το μισό του μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό του συστήματος υγείας που δεν έλαβε την έκτακτη ενίσχυση του Πάσχα, συμπεριλαμβανομένων των απασχολούμενων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Η επιστροφή στη νέα κανονικότητα μοιάζει με έξοδο από τον λαβύρινθο και πρέπει με προσοχή να ακολουθήσουμε τον μίτο της Αριάδνης για να βγούμε ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Στην πορεία αυτή θα μας συντροφεύουν συμπεριφορές και μέτρα προστασίας αναγκαία για να μένουμε ασφαλείς: συχνό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών, αποφυγή αγγίγματος στο πρόσωπο, τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας όπου αυτό είναι απαραίτητο και φυσικά παραμονή στο σπίτι και επικοινωνία με το γιατρό μας, με το πρώτο σύμπτωμα», τόνισε ο κ. Πέτσας.

«Θα πηγαίνουμε σταδιακά και ανάλογα με τα επιδημιολογικα δεδομένα», σημείωσε, τονίζοντας: «Κλειδί για την επιτυχία θα είναι ατομική ευθύνη και η συλλογική ωριμότητα, ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών».

«Στόχος είναι το σύστημα υγείας να επιστρέψει στην κανονική λειτουργία του», συνέχισε καθώς από σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία ξεκινούν την επαναλειτουργία των τακτικών χειρουργείων και των απογευματινών ιατρείων. «Σήμερα βγήκαν στους δρόμους οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, ενώ αργότερα θα διενεργούν και τεστ αντισωμάτων», σημείωσε.

Οι κινητές μονάδες εξυπηρετούν τρεις στόχους:

τη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ, με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και τις κλειστές δομές, (όπως για παράδειγμα γηροκομεία και φυλακές) -στα διαγνωστικά τεστ θα προστεθούν σταδιακά και τα τεστ αντισωμάτων-,

τη συλλογή στοιχείων σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας για τη διενέργεια των απαραίτητων επιδημιολογικών μελετών για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας,

την ενίσχυση των προσπαθειών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ώστε να γίνεται η καλύτερη και ταχύτερη δυνατή ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρουσμάτων κορωνοϊού.

Για την κάλυψη των αναγκών θα προσληφθούν σταδιακά 1.100 άτομα ενώ ήδη προσλαμβάνεται προσωπικό στο ΕΣΥ και αυξάνονται οι ΜΕΘ. Ακόμη έκανε γνωστό πως τα νοσοκομεία Παμακάριστος, Αγία Βαρβάρα και ΝΙΜΙΤΣ παραμένουν νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Δείτε ακόμη

Επίδομα 800 ευρώ και σε καλλιτέχνες και ανθρώπους του πολιτισμού -Ποιοι τα δικαιούνται

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις